4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

'Tekstil üssü olma yolundayız'

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Yeni çıkacak teşvik yasası ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi tekstil üssü haline gelecektir" dedi. 

TSO Meclisi, Ramazan ayı nedeniyle Eylül ayı toplantısını Mangal Vadisi'nde yaptı. İftar sonrası yapılan toplantıda Meclis Başkanı Sami Payza, TSO'nun İş Geliştirme Merkezi'nin (İŞGEM) kuruluşu için şirkete ortak olunması teklifini okudu. Teklif oy birliği ile kabul edildi. 

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ise, "İŞGEM, Türkiye genelinde çok az ilde faaliyet gösteren bir kuruluş. Malatya'da İŞGEM'in kurulması için bir çalışma başlatmıştık. Avrupa Birliği destekli bir fon. Biz 2. Organize Sanayi Bölgesi'nin yan tarafındaki Hazine'ye ait 36 dönümlük bir yeri alarak, İŞGEM'i kurmak istiyoruz. Kafasında projesi olan, ancak bunu gerçekleştirmek için gücü olmayan insanlarımıza bir kapı açmış olacağız. Malatya ekonomisi için önem arz eden bir proje olduğuna inanıyorum. Bunun başka illerde örnekleri de var. Malatya TSO olarak, KOSGEB, İl Özel İdaresi ve Esnaf Birliği bu işin içinde olacaktır. Bu şehrin ekonomisine ciddi anlamda katkı sağlayacağına inanıyoruz" dedi. 

İşadamlarının istihdama yönelik yatırım yapmasının ülkedeki ekonomik ve siyasi şartlara bağlı olduğunu söyleyen Erkoç, "İşadamları huzurlu ve güvenli yeri sever. Amerika'daki bir gelişme Türkiye'deki gelişmeyi de etkiliyor. Bizim bu noktada fazla etkilenmemiz için artık çok sağlıklı, çok güçlü bir ekonomiye ve çok da sağlıklı bir demokrasiye ihtiyacımız var. Güçlü bir ekonominiz ve sağlıklı bir demokrasiniz olmadığı takdirde büyümeyi sağlamanız mümkün değil. Türkiye'nin artık kendi modelini oluşturması lazım. Türkiye'nin yeni pazarlar bulması gerekiyor" şeklinde konuştu. 

Erkoç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde tekstil yatırımının ön plana çıkartılmasını istediklerini ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:
"Çıkacak olan yeni teşvik yasası ile birlikte Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi tekstil üssü haline gelecektir. Bu bölgedeki sıkıntıların bitmesi isteniyorsa, öncelikle bu bölgedeki işsizliğin azaltılması gerekiyor. Doğu için mevcut teşviklerin devam etmesini ve tekstil sektörünün de teşvik edilmesini bekliyoruz. En kısa zamanda batıdaki tekstil işletmelerinin doğuya taşınmasında, devletin taşıma ücreti dahil diğer teşvikleri de vermesini bekliyoruz."

iha
Yayın Tarihi : 27 Eylül 2008 Cumartesi 13:05:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?