2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Telefon sapıklarına çözüm dijital santral

Malatya 112 Acil Servisi'ne dijital santral sistemi yerleştirilince, telefon sapıklarının artırdığı yoğunluk sona erdi. 

Daha önce günlük 9 bin civarında telefona bakılan acil serviste bakılan telefon sayısı bin 500'e düştü. 

İl Sağlık Müdürlüğü Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Tarkan Şahin, 112 Acil Servis Hizmetleri Baştabipliği Komuta Kontrol Merkezi'nde 10 adet 112 telefon ve tüm Malatya ilini kapsayan telsiz sistemi, dijital santral ve ses kayıt sisteminin hizmete girdiğini söyledi. Şahin, "Bu sistemde 112 acil servis telefonunu arayanlar önce banttaki, 'Malatya 112 Komuta Merkezi, Yapacağınız bütün görüşmeler güvenliğiniz açısından kayıt altına alınacaktır. Lütfen ayrılmayınız, operatöre yönlendiriliyorsunuz' anonsu ile karşılaşacaklar. Bu sistemde tüm konuşmalar ve telefon numaraları resmi olarak kayıt altına alındığı için, daha önce gereksiz yere 112 acil servisi arayıp meşgul edenler bundan sonra arayamayacak. Daha önce günlük 9 bin civarında telefona bakılırken, yeni sistemin ilk günlerinde bu sayı bin 500 civarına düştü. Yani artık aslında hizmet vermemiz gereken telefonlara bakıyoruz. Hem personelimiz bu konuda görevini rahat bir şekilde yapacak hem de vatandaşlarımız bizlere daha rahat ulaşabilecek" dedi. 

İl Sağlık Müdürü Dr. Sezai Demirel'in özelikle 112 acil servis hizmetlerinin aksamaması için her zaman sorunların çözümüne büyük destekler verdiğini, bu santralin de Dr. Demirel'in katkısıyla kurulduğunu anlatan Dr. Şahin, "Sayın Sağlık Bakanımız Prof. Dr. Recep Akdağ'ın geçtiğimiz hafta Malatya'ya yaptığı ziyaret esnasında, 112 acil servis ile ilgili modernizasyon çalışmaları hakkında bilgi verilmişti. Sağlık Müdürümüz Dr. Sezai Demirel'in verdiği destek ile dijital santralimizi kurduk. Bundan sonra 112 acil servis telefonunu arayan her vatandaşımız daha kaliteli ve daha iyi hizmet görecektir" diye konuştu. 

Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü Dr. Tarkan Şahin, 112 acil servis hizmetlerindeki modernizasyon ve alt yapı çalışmalarının 2007 yılında bitirilmesi için çalışmaların başlatıldığını kaydetti. Dr. Şahin, dijital santralde ambulansların zamanında olay yerine gidip gitmediğinin de kontrol edilebileceğini, 112 acil servisin bir olaydan dolayı zamanında aranıp aranmadığının da rahatlıkla tespit edilebileceğini kaydetti.
Bu arada. 112 Acil Servis Hizmetleri Komuta Merkezi'ndeki görevliler de yeni santralden dolayı asıl hizmet bekleyen vatandaşların telefonlarına daha rahat bir şekilde baktıklarını söyledi.
İHA
Yayın Tarihi : 11 Aralık 2006 Pazartesi 18:05:47


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?