3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Terminal binası genişletiliyor

AK Parti Malatya Milletvekili ve TBMM Bütçe Plan Komisyonu üyesi Ömer Faruk Öz, "Malatya Havaalanı terminal binası genişletiliyor" dedi.


Milletvekili Ömer Faruk Öz, yaptığı açıklamada, "AK Parti iktidarı döneminde yapılan çalışmalar sonucu, ulaşım sektöründe cazibesi artmakta olan hava yolu taşımacılığında, özellikle ilimizde havayolu ile ulaşımı tercih edenlerin sayısının artması ve mevcut imkanların yetersiz gelmesi sebebiyle havaalanı terminali genişletiliyor. Halen 4 bin 162 metrekare olan Malatya Havaalanı terminal binası yaklaşık 4 bin metrekare genişletilerek 8 bin 151 metrekarelik alan haline getirilecektir.

Terminal binası 8 aksgenişletilerek, İç Hatlar Check In Salonu VIP Salonu geniş ve ferah alanlar haline getirilecektir. Mevcut bulunan 10 adet Check In banko sayısı 14'e çıkarılacaktır. Ayrıca 9 bin 500 metrekarelik alana da yol, otopark ve ısı güç merkezi ile terminal arasına 170 metre boyunda tesisat galerisiyle beraber yapılacak işlerin bu ay sonu içerisinde ihaleye çıkarılarak 2009 yılı sonuna kadar hizmete girmesi planlanmaktadır" diye konuştu.
 

İha
Yayın Tarihi : 16 Mayıs 2009 Cumartesi 12:56:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?