3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Teşvik için sıraya girdiler

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, teşvik paketinin açıklanmasından sonra aralarında Türkiye'nin tanınmış bazı firmalarının da bulunduğu 20'yi aşkın şirketin Malatya'da yatırım yapmak için başvuruda bulunduğunu açıkladı.


Malatya Ticaret ve Sanayi Odası'nın Haziran ayı Toplantısı, Meclis Salonu'nda yapıldı. Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında yapılan toplantıya KOSGEB Başkanı Mustafa Kaplan, Sanayi ve Ticaret İl Müdürü Bayram Yumrutepe, MÜSİAD Şube Başkanı Namık Şahin, MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, Malatya Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası Başkanı Bahadır Altaş, MAKİAD üyeleri ile davetliler katıldı. TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Malatya'nın teşvik paketinde 4. bölgede yer alması, Malatya'yı yapılacak
yatırımlarla bölgede cazibe merkezi olma yolunda ilerletecektir. Teşvik paketinde yeni işyeri kuracaklar ve yeni istihdam yapacaklar için çok ciddi teşvikler var. Ama mevcut firmalarında göz ardı edilmemesi gerekiyor. Biz özellikle küçük esnafın sıkıntılarını hep dile getirdik. Yine ifade ediyoruz, şu anda ciddi anlamda bir iç daralma var. Bunu aşmak için küçük ve orta ölçekli işletmelerimiz teşvik kapsamına alınmalıdır. Piyasanın hareketlenmesi ve canlanması noktasında küçük işletmelere KOSGEB en kısasürede faizsiz destekler vermelidir. Çok büyük rakamlarda istemiyoruz. 10 bin, 20 bin, 30 bin TL gibi küçük destekler istiyoruz" dedi.


Teşvik paketinin açıklanmasını ardından Türkiye'de tanınan bazı şirketlerle birlikte şu ana kadar 20'yi aşkın şirketin yatırım için başvuruda bulunduğunu belirten Erkoç, bunun için 2. Organize Sanayi Bölgesi'nde arsa alıp da son 5 yıldan beri yatırımlarını tamamlamayan veya tamamlayamayacak yatırımcıların arsayı terk etmeleri konusunda ihtarname verildiğini ifade etti.
2. Organize Sanayi Bölgesi'ndeki altyapı çalışmalarının da bu yıl bitirileceğini kaydeden Erkoç, arıtma tesisinin kapasitesinin arttırılmasıyla ilgili ihale çalışmalarının da sürdürüldüğünü söyledi.

iha
Yayın Tarihi : 27 Haziran 2009 Cumartesi 10:59:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?