4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

THY Ankara'ya 64 YTL'ye uçacak

Türk Hava Yolları'nın (THY) ucuz tarifeli uçuşlarına 23 Nisan'dan itibaren başlayacağı bildirildi.

THY Malatya Satış Müdürü Murat Özolcay, Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Üyelerine, Malatya'daki çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Özolcay, özel sektörün THY yolcularını son hesaplamaya göre yüzde 20 arttırdığını söyleyerek, "Özel sektör hava yolu ile seyahat etmeyen vatandaşları uçurdu. Ancak havayolu ile seyahat etmeyi sürdüren vatandaşlarımız kaliteyi biz de görünce yolcu sayımız arttı" dedi.

Özolcay, Malatya-İstanbul arasındaki günlük yapılan 2 uçak seferlerindeki doluluk oranının en fazla yüzde 80, en az ise yüzde 71 olduğunu belirterek, aynı doluluk oranının Malatya-Ankara seferlerinde yakalayamadıklarını kaydetti. Malatya-Ankara arasındaki seferlerde doluluk oranının yüzde 49'da kaldığını belirten Özolcay, bu nedenle Malatya-Ankara seferlerini azalttıklarını belirtti.

THY'nin özel sektörle rekabet etmek amacıyla kurduğu özel şirketi olan Anadolu Jet'in 23 Nisan itibariyle seferlerine başlayacağını söyleyen THY Malatya Satış Müdürü Murat Özolcay, Anadolu Jet ile Malatya-Ankara arasında uygulanacak olan bilet fiyatının ise yaklaşık 64 YTL olacağını kaydetti.

.
Yayın Tarihi : 29 Mart 2008 Cumartesi 14:09:12
Güncelleme :29 Mart 2008 Cumartesi 14:22:38


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?