4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Tigem'den Sultansuyu'na ziyaret

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarım İşletmeleri Genel Müdürü (TİGEM) Mehmet Bilden, Sultansuyu Tarım İşletmesi'ni ziyaret etti.

TİGEM Genel Müdürü Mehmet Bilden, Malatya'nın Akçadağ ilçesindeki Sultansuyu Tarım İşletmesi'ni ziyaretinde yaptığı açıklamada, TİGEM'in ana görevinin ülkemizin bitkisel ve hayvansal üretimini artırmak, çeşitlendirmek ve ürün kalitesini iyileştirmek amacıyla sertifikalı tohumlar üretmek ve damızlık hayvan yetiştirmek olduğunu belirtti. Bilden, "Ana faaliyet konularımızdan birini tohumluk üretimi oluşturmaktadır. Amacımız; bilim ve teknolojiye dayalı, uluslararası alanda rekabet edebilen, gelişmiş bir tarım sektörünün oluşumuna katkıda bulunmak vizyonu çerçevesinde çiftçilerimizin sertifikalı tohumluk ihtiyacını karşılamaktır" ifadelerini kullandı.

İkinci ana faaliyetlerinin de hayvancılık alanında süt verimi yüksek, hastalıklardan arınmış, kaliteli damızlıklar yetiştirmek, dağıtmak ve gen kaynaklarını muhafaza etmek olduğuna dikkat çeken Bilden, bu amaçla çalışmalarını yoğun olarak sürdürdüklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Temmuz 2008 Perşembe 14:34:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?