3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Tıp öğrencilerinin önlük heyecanı

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NDE BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ

Malatya İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi birinci dönem öğrencilerine yönelik ilk kez Beyaz Önlük Giyme Töreni gerçekleştirildi.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi Salonu'nda 2009-2010 Eğitim-Öğretim yılının başlamasıyla birlikte üniversite hayatına yeni atılan öğrencilerin moral ve motivasyonunu sağlamak amacıyla düzenlen törene, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Ali Otlu, Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Prof. Dr. Kaya Saraç, öğretim üyeleri, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ramazan Özdemir, törende yaptığı konuşmada, İnönü Üniversitesi Tıp Fakültesi'nin eğitim, araştırma ve hizmetlerinin uluslar arası platformdaki yerini hatırlattı. Prof. Dr. Ramazan Özdemir konuşmasına şöyle devam etti:

"Zorlu bir süreçten geçerek tıp fakültesinde eğitime ve doktor adayı olmaya hak kazandınız. Unutmayınız ki insan okula bilginin ötesinde başka şeyler almak için de gelir. Sizler de okul hayatınız boyunca hekim olmaya yönelik bilgi ve beceriler yanında belki de pek farkında olmadan kendinizi ifade etme, yani entelektüel olabilme, başkalarını anlayabilme, görüşlerinizin reddedilmesine katlanabilme, uygar bir şekilde olumlu ya da olumsuz görüş bildirebilme, küçük ayrıntılara dikkat etme, belli bir zaman

süresinde mümkün olanı kestirebilme gibi pek çok beceri kazanacaksınız. Ama hepsinden önemlisi fakültemizde kendinizi tanıma fırsatı bulacaksınız.

Zorlu ve uzun bir yola çıkacaksınız, bu zorlu yolda en vazgeçilmez desteğiniz insanlara karşı duyduğunuz sevgi olacaktır. Her şeyin esasının insanları sevmek olduğunu lütfen unutmayınız. Paranın açamayacağı birçok kapının, gelecekte mesleğinizi iyi yaparak elde edeceğiniz saygıyla açıldığını göreceksiniz''

Rektör Başdanışmanı Prof. Dr. Ali Otlu, Prof. Dr. Selim Doğanay ve Yrd. Doç Dr. Alaadin Polat'ın konuşmalarından sonra, tıp fakültesi yeni dönem öğrencilerine Tıp Fakültesi Dekanlığı tarafından alınan beyaz önlükleri yetkililer tarafından giydirildi.

İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NDE BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ
İNÖNÜ ÜNİVERSİTESİ'NDE BEYAZ ÖNLÜK GİYME TÖRENİ
İHA
Yayın Tarihi : 12 Ekim 2009 Pazartesi 16:34:03
Güncelleme :12 Ekim 2009 Pazartesi 18:02:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?