4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

TOKİ'nin 2. etap satışı yeniden başlıyor

AK Parti Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, TOKİ'nin Malatya'daki 2. Etap inşaatının yeniden ihale edilerek kalınan yerden devam edileceğini belirtti.

Fındıklı, konuyla ilgili açıklamasında, “İşte bir gecikme oldu. TOKİ özellikle işi bitirebilme noktasında, müteahhide her türlü desteği vermesine karşın, müteahhide işi yürütemedi. Buna karşın yine işi bitirmek için kayyum tayin etti. Kayyumda işi belli bir noktaya kadar götürdükten sonra tıkandı. Şuanda TOKİ'nin hukuki anlamda yapacağı hiçbir şey kalmadı. İşi tasfiye ederek, müteahhitten aldı. Şuanda eksiklikleri tespit ettikten sonra yeni bir müteahhide ihale edecek. Bugünlerde bunun ihalesini yapacak. Dolayısıyla 2. etap inşaatta müteahhidin zaaflarından kaynaklanan, müteahhidin iflasından kaynaklanan bir gecikme söz konusudur. Bu konuyla ilgili olarak TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, önemli çalışmalar yapmaktadır” dedi.

.
Yayın Tarihi : 16 Haziran 2008 Pazartesi 17:38:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
veysel kalkan IP: 88.225.125.xxx Tarih : 16.06.2008 21:25:01

Sayın vekilm şu anda sözleşmedeki teslim tarihinden 9 ay geçmektedir. bu müteahhidit 1 etap konutlarınıda geç teslim etmiş ve işini doğru yapmamıştır. Buna rağmen 2. etap konutlarıda aynı firmaya verildi. TOKİNİN sonbahardan beri hiçbir girişimde bulunmadığını biliyoruz. daha ihale yapılacak da yeni müteahhit işe başlayacak. yani ne zaman teslim edileceği meçhul Diyorsunuz tokinin yapacağı birşey yoktu biz tokiye güvenerek bu rezalete girdik. yazık çok yazık biz tokizadelere