4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Toplu sözleşme görüşmeleri

Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) Malatya Şube Başkanı Hanifi Acar, "Yıllardan beri uygulanan politikalar, kamu çalışanlarının ücretlerini eritmiştir" dedi.

Malatya Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenleyen Acar, "Kamu çalışanları adına 2008 yılı toplu görüşmelere başlanmıştır. Bem-Bir-Sen olarak gerek kamu çalışanlarının genel sorunları, gerekse temsil ettiğimiz yerel yönetim çalışanlarının hizmet kolundan kaynaklanan sorunları noktasında sendika olarak tespitlerimizi, çözüm önerilerimizi ve kanun tekliflerimizi zaman zaman kamuoyu ile paylaştık. 2008 yılı toplu görüşme taleplerimizi deklare edeceğiz. Yılardan beri uygulanan yanlış ekonomi politikaları ile kamu çalışanlarının ücretleri her geçen gün erimiş, son yıllarda uygulanan iyileştirme politikaları ise bu erimeyi gidermeye yetmemiştir" diye konuştu.

Acar, 2008 yılı toplu görüşmelerinde kamu çalışanları için tespit edilecek ücretlerin yaşam standartları göz önüne alınarak yapılamasını ifade ederek, "TÜİK ve Ar-Ge Merkezi çalışmaları 4 kişilik bir ailenin asgari geçim standardını ortaya koymaktadır. Hükümet yetkilileri bir süre önce, bizim yıllardır savunduğumuz ve sürekli talep ettiğimiz ‘eşit işe eşit ücret’ uygulamasına ilişkin bir takvim açıklamıştır. Biz bunun takipçisi olacağımızı bildiririz. Kamu çalışanlarına fiili hizmet zammı verilmesi, yerel yönetim çalışanlarının aylıklarını zamanında alması yönünde tedbirler alınması gibi taleplerimiz de 2008 yılı toplu görüşme masasına getireceğimiz talepler arasında yer almaktadır" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2008 Perşembe 16:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?