4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Toplum destekli polislik icraatları

Malatya Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polis Büro Amiri Mesut Bilgeç, "Vatandaş neden yetirince polise yardımcı olmuyor sorusunu önce kendimize sorup, zaman zaman öz eleştiri yapıyoruz. Önce suçu kendimizde arıyoruz" dedi.

İl Genel Meclisi üyelerine İl Özel İdaresi Salonu'nda Toplum Destekli Polis Büro Amirliği'nin çalışmaları hakkında bilgi veren Mesut Bilgeç, Türkiye'de 25 ilde Toplum Destekli Polis Büro Amirliği bulunduğunu hatırlatarak, "Geçtiğimiz günlerde Ankara'da düzenlenen seminerde, Malatya'daki çalışmalarımız nedeniyle örnek il seçildik" şeklinde konuştu.

Toplum Destekli Polis Büro Amirliği olarak suçu önlemeye ve azaltmaya yönelik çalışmalar yaptıklarını aktaran Bilgeç, bu konuda da vatandaşlardan daha fazla ilgi ve yardım beklediklerini söyledi. Avrupa ve gelişmiş ülkelerde suçluyu yakalamada halkın katkısının yüzde 95 olmasına rağmen Türkiye'de bunun yüzde 10'larda olduğuna dikkat çeken Bilgeç, "Bu neden böyle diye zaman zaman öz eleştiri yapıyoruz. Önce suçu kendimizde arıyoruz. Vatandaş yardımcı olursa suçluyu yakalamak daha kolay oluyor. Bu konuda vatandaştan daha fazla duyarlılık ve ilgi bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

2006 ve 2007 yılı istatistiki bilgiler veren Mesut Bilgeç, şahsa karşı işlenen suçlarda 2007'de yüzde 14'lük artış görülürken, mala karşı işlenen suçlarda da yüzde 20 azalma olduğunu vurgulayarak, hırsızlıkların yüzde 55'inin evlerde meydana geldiğini, özellikle apartman kapılarının sürekli kapalı tutulup, zile basanlara mutlaka tanıdık olunca otomatiğe basılıp dış kapının açılması gerektiğine dikkat çekti.

.
Yayın Tarihi : 7 Nisan 2008 Pazartesi 16:58:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?