4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Toptan Malatya'da

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Köksal Toptan, "Terörle mücadeleyi zaafa uğratacak davranışlardan kaçınmak lazım" dedi. 

İnönü Üniversitesi açılışı ile Ahilik törenlerine katılmak üzere Malatya'ya gelen TBMM Başkanı Köksal Toptan, Malatya Valiliği'ni ziyaret etti. 

Basın mensuplarının sorusu üzerine Genelkurmay Başkanı Orgeneral İlker Başbuğ'un terör haberleriyle ilgili sözlerini değerlendiren Köksal Toptan, "Tepki verenler var, tasvip edenler var. Terörle mücadeleyi zaafa uğratacak davranışlardan kaçınmak lazım. Sonuç itibarıyla terörle mücadelede başka gücümüz yok. Terörle mücadele edenler belli. Polis ve askerimiz mücadele ediyor. Terörle mücadelede atılan adımların eksikliklerini dile getirmek hususunda bu sözlerin arkasında durmak lazım. Yapılan bir yanlışlık varsa, görülen bir eksiklik varsa bu söylenebilir, yazılabilir. Türkiye'de aynı zamanda basın özgürlüğü vardır. Basın özgürlüğü var ama terörle mücadelede herkesin dikkatli olması lazım. Basın özgürlüğü hakkı korunurken terörle mücadelede zafiyet meydana getirecek söz ve davranışlardan uzak durmak lazım" dedi. 

Konuşmasını Türkiye'deki terörü değerlendirerek sürdüren Toptan, şu ifadeleri kullandı:
"Terörün boyutunu iyi bilmemiz lazım. Bu noktada kendimize haksızlık etmememiz gerekiyor. Türkiye'deki terör, küresel terördür. Devletimiz terörle canla başla mücadele etmektedir. Burada kendimize haksızlık etmememiz lazım. Terörün dış destekli olduğunu bir gün olsun aklımızdan çıkarmamamız gerekiyor. Çeşitli nedenlerle terör küresel destek buluyor. Birtakım ülkelerin Türkiye'nin güçlenmesinden rahatsızlıkları olabilir. Birtakım ülkeler terör kendilerine dokunmuyorsa, Türkiye'nin rahatsız olmasından rahatsız olmayabilir. Maddi ve manevi desteğin yanında moral ve lojistik destek önemlidir. Küresel terörün kimin kapısını ne zaman çalacağını kimse bilemez. Bu noktada küresel işbirliği olmalıdır. Dünyanın terörle iyi mücadele etmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bunu söylerken, terörle mücadelede başkalarının desteğine ihtiyaç hissettiğimizden değil, biz kendi güvenlik güçlerimizle terörle mücadeleyi sürdürürken, öte taraftan terörün istismar ettiği konuları düşünmeliyiz." 

Türkiye'nin terörle mücadele ederken kalkınma hamlesinden de vazgeçmeyeceğini vurgulayan Toptan, "Bu yılın sonu itibarıyla Türkiye'nin Gayri Safi Milli Hasılası'nın 750 milyar dolar civarı olacağı beklenmektedir. Bu önemli bir rakamdır. Öbür taraftan ise demokraside özgürlük alanını genişletmeye devam edeceğiz. Bu noktada ne gerekiyorsa onu yapacağız. Biz üç önemli noktadan ödün vermeyeceğiz. Bunlardan bir tanesi kalkınma. Bir tanesi terörle mücadele. Diğeri ise demokratikleşmedir" ifadelerini kullandı. 

Vali Halil İbrahim Daşöz, TBMM Başkanı Köksal Toptan'a tepside kuru kayısı ile kilim hediye etti.

iha
Yayın Tarihi : 17 Ekim 2008 Cuma 11:41:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
mehmettiflis IP: 85.98.199.xxx Tarih : 17.10.2008 16:50:42

Sayın Toptan ın iktidar partisinde ve meclis başkanlığında olması ile ülkede partilerin toplum katmanlarına eşit mesafe görüntüsü ve meclis çalışmasında tarafsızlık ilkesi güçlenmiş ,şahsında siyasete olan güven tazelenmiştir.Laik anti laik çatışma sahası da eski geçerliliğini kaybetmiştir.Ziyaret ettiği ilimizde partilerin il teşkilatlarında mevcut teşkilat örgütlerinin yöredeki ehil kimselere ve yerel yönetici aday adaylarına hangi ölçülerde imkan verebilirlikte olduğunu hem bir partili hemde özlem duyduğu demokratikleşme nedeniyle görebilecek ve malatya temelinde tüm türkiye ye taşınabilir standart ile politik yönlenmenin önünü açacaktır.Ülke ve siyasal partilerin bu hizmete ihtiyacı bulunduğu,idarecilerin kalıplaşmış tabulardan arındırılmış uygun zemin yaratılarak idare ve meclis kalitesinde daha olumlu işleve oldukça gerek de vardır.Türkiye siyasetinin özü ziyaret etmekte olduğu ilimizde saklıdır.Kendileri herbakımdan bu beklentileri fazlasıyla yerine getirebilir konum ve güçtedir.Tarafsızlığı en büyük avantajdır.Malatya da ve akabinde ülkede vatandaşların homojen yapıya kavuşmalarında bir fırsat bulunmaktadır.Tabulardan kurtarılan ve homojen yapıya sokulan milletlerde isabetli seçimlerle yücelme yolunun açıldığı bir gerçektir.Malatya bu bakımdan önemli doneleri olan ve ülkeye yansıması etkili bir ilimizdir.Partilerimizde bilhassa il ve ilçe teşkilatlarında belli bir kadrolaşma ve tekelcilik partiye dolayısıyla ülke siyaset ve siyasetçilerine zararlıdır ve her gün dışlanmış çevreye uymamaktadır.