4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Toptan yılın ahisi oluyor

Şed Kuşatma Töreni'ni İnönü Üniversitesi'nde organize eden Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (MESOB), TBMM Başkanı Köksal Toptan'ı 'Yılın Ahisi' seçecek.

MESOB Başkanı Şevket Keskin, düzenlediği basın toplantısında, "Ahilik Kültür Haftası'nın ve esnaf bayramının ülkemize ve dünyamıza barışı, kardeşliği, hoşgörüyü, kederden uzak sevinçli günleri getirmesini diliyorum. Esnafımıza ve ülkemize kazançlı ve bereketli günler getirmesini Cenab-ı Allah'tan niyaz ediyorum. Bugünlerde ülkemizin ve dünyamızın barışa, birlik ve beraberliğe ihtiyacı var. Bunu gerçekleştirmek, ahilik kültürüne inanan bütün sivil toplum örgütlerinin görevidir" dedi.

Şed Kuşatma Töreni'ni Türkiye'de ilk kez bir üniversite kampüsünde düzenlediklerini belirten Keskin şöyle konuştu: "Bu esnaf bayramını; bu görevi üstlenen esnaf ve sanatkar camiası olarak devletimiz, tüm milletimiz, üniversitemizle beraber Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Köksal Toptan'ın da katılımıyla büyük bir coşkuyla kutlamayı amaçlıyoruz. Amacımız bütün Malatya'yı bir araya getirmektir. Ahilik Haftası'nın hayırlı olmasını temenni ediyorum."

Tüm Malatyalıları İnönü Üniversitesi'nde 17 Ekim Cuma günü saat 13.00'te başlayacak olan Ahilik Haftası etkinliklerine çağıran Keskin, "TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın da katılacağı Ahilik Haftası Şed Kuşatma Töreni ve ahilik pilavına tüm Malatyalılar davetlidir" dedi.

Bu arada, TBMM Başkanı Köksal Toptan'ın ahilik töreninde "Yılın Ahisi" ilan edileceği ve kendisine ahi elbisesi takdim edileceği öğrenildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Ekim 2008 Salı 20:26:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?