4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Törenlerde dev bayrak açıldı

Cumhuriyet'in 85. kuruluş yıldönümü tüm Türkiye genelinde olduğu gibi Malatya'da da coşkuyla kutlandı. 

Malatyalılar, geçit töreninde asker ve polislere karanfil attı.
Cumhuriyet'in 85. yıldönümü Malatya'da da Hükümet Meydanı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Vali Halil İbrahim Daşöz, AK Parti Malatya milletvekilleri Öznur Çalık ve İhsan Koca, CHP milletvekili Mevlüt Aslanoğlu, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Belediye Başkanı Cemal Akın, 2. Ordu Harekat Kurmay Yarbaşkanı Tuğgeneral Mustafa Özsoy, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Ceyhun Ceylan ile askeri ve mülki erkan, siyasi partilerin ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ile kalabalık bir vatandaş topluluğu katıldı. 

Tören; Vali Daşöz, 2.Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Canan ve Belediye Başkanı Akın'ın törene katılanların bayramlarını kutlamasıyla başladı. 

Vali Halil İbrahim Daşöz, törende yaptığı konuşmada, "Bölücü terör örgütü, 20 yılı aşkın bir süredir bu dış güçlerin desteğiyle aslında kime hizmet ettiğini ve içinde piyon olarak yer aldığı büyük senaryoyu bilmeden ülkemize ve insanlarımıza saldırmaktadır. Ve maalesef son günlerde bu kanlı saldırılarını artırarak çok sayıda askerimizi, polisimizi ve insanımızı şehit etmişler ve birçok şehrimizde çocukları da kullanarak kargaşa çıkarmaktadırlar. Bu hainler şunu çok iyi bilmelidirler ki, bu millet dünyanın en onurlu ve vatan sevgisi en yüksek milletidir. Kurtuluş Savaşı'nda ülkenin dört bir yanından çıkıp bu vatanın bağımsızlığı uğruna cephelerde can veren şehitlerimiz neyse, bugün de Cumhuriyet'in bekası için terörle mücadele ederken canlarını feda eden şehitlerimiz aynıdır. Dün Çanakkale'de, Sakarya'da düşmanlarını yok eden bu millet, bugün de birliğine, bütünlüğüne ve bağımsızlığına yönelik her türlü saldırıyı yok etmeye muktedirdir. Bu hainlerin de dünkü hainler gibi akıttıkları kanlarda boğulacağından ve tarihin karanlıklarına gömüleceğinden hiç kimsenin şüphesi olmamalıdır" dedi. 

Daşöz'ün konuşmasının ardından, iki öğrenci tarafından şiir okundu ve daha sonra tören geçişi yapıldı. Tören geçişi sırasında askerlere ve polislere vatandaşlar tarafından karanfil atıldı. Tören esnasında askeri helikopterler de gösteri uçuşu yaptı.

iha
Yayın Tarihi : 29 Ekim 2008 Çarşamba 16:51:04


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?