3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Trafik Mühendisliği fakülteleri açılsın

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği ve aynı zamanda Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı da olan Şevket Keskin, Trafik Meslek Lisesi, Trafik Meslek Yüksekokulu ve Trafik Mühendisliği Fakültelerinin açılması gerektiğini belirterek, "Türkiye trafik konusunda çok büyük kayıplar vermesine karşın, bu sorunu çözecek eğitim alt yapısının olmaması gerçekten çok düşündürücü bir durumdur" dedi.

Malatya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şevket Keskin, Trafik Haftası nedeniyle yayınladığı açıklamasında, "Türkiye'de trafik konusunda yaşanan sıkıntıların önlenmesi, can ve mal kayıplarının en aza indirilmesi çok zor değil. Türkiye'de öncelikle trafik konusundaki eğitim ciddi bir şekilde ele alınmalı ve ehliyet sistemi yeniden düzenlenmelidir. Trafik sorununun çözümü için Eğitim, Denetim, Trafik Mühendisliği ve İlk Yardım faktörleri ön plana çıkartılarak, yoğun bir şekilde bu konular üzerinde çalışma yapmalıyız" ifadelerini kaydetti.


Türkiye'nin trafik sıkıntısındaki zararlarını en aza indirmesi için bu konudaki planlamasını ve stratejisini yeniden gözden geçirmesi ve mevcut uygulamalarını tamamen değiştirmesi gerektiğine inandıklarını belirten Keskin, "İlköğretim eğitiminden itibaren okullarımızda mutlaka trafik eğitimi verilmelidir. Trafik eğitimi veren 'Trafik Meslek Liseleri' açılmalı buradan mezun olan öğrenciler, 'Trafik Teknisyeni' unvanı ile başta belediyeler olmak üzere trafik ile ilgili tüm kuruluşlarda istihdam edilmeleri sağlanmalı. Yine iki yıllık eğitim veren Trafik Meslek Yüksek Okulları'nın açılması sağlanmalıdır. Türkiye trafik konusunda çok büyük kayıplar vermesine karşın, bu sorunu çözecek eğitim alt yapısını olmaması gerçekten çok düşündürücü bir durumdur" diye konuştu.


Üniversitelerde Trafik Mühendisliği Fakültelerinin de açılması gerektiğini belirten Keskin, "Üniversitelerde mutlaka artık trafik düzenlemelerini bilimsel olarak yapabilecek olan Trafik Mühendisleri yetiştirecek olan Trafik Mühendisliği Fakülteleri mutlaka açılmalıdır. Milli Eğitim Bakanlığımıza, YÖK'e üniversitelerimize bu konuda önemli görevler düşmektedir" dedi.
 

İha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2009 Cuma 15:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?