3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

TSO fuara hazırlanıyor

MALATYA TSO FUAR DÜZENLEYECEK

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, TSO olarak artık Malatya'da fuar organizasyonları düzenleyeceklerini söyledi.

TSO Meclisi Aralık ayı toplantısı için Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında toplandı. Toplantıda TSO'nun 2010 yılı mali bütçesi görüşüldü.

Verilen bilgide TSO'nun 2009 yılı tahmini bütçesinin 1 milyon 600 bin olarak kabul edildiği, 2009 yılı gerçekleşen bütçesinin 2 milyon 314 bin olarak gerçekleştiği ve 2010 yılı bütçe tahmininin ise 1 milyon 900 bin olduğu kaydedildi. TSO'nun 2009 yılı tahmini giderinin 1 milyon 600 bin olduğu, 2009 yılı gerçekleşen gider bütçesinin 1 milyon 53 bin olduğu ve 2010

yılı tahmini gider bütçesininde 1 milyon 900 bin TL olduğu belirtildi. Bütçe görüşülerek kabul edildi.

Toplantıda TSO'nun öğrencilere burs vermediği konusundaki eleştirileri yanıtlayan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Buradaki tüm bütçeyi bursa ayırsanız bile baş etmeniz mümkün değil. Gönül isterki TSO olarak bin öğrenciye burs verelim. Ancak bütçe imkanlarımız yeterli değil. Bize çok sayıda mektup geliyor. Bize gelen mağdur öğrencileri, işadamlarımıza yönlendirerek onların burs vermesini sağlıyoruz. Bu şekilde çok mağdur durumdaki öğrencilerimize yardımcı oluyoruz" şeklinde konuştu.

Malatya TSO olarak artık bir fuar organizasyonu yapma zamanının geldiğini belirten Erkoç, "TSO olarak artık bir fuar düzenleme vaktimiz geldi. 2010 yılı içinde Mart yada Nisan ayında tarımsal bir fuar yapılacak. Fuarlar TSO'ların onayı alındıktan sonra yapılıyor. Bizde özel bir firmanın aracılığı ile bir fuar organizasyonunu Malatya'da ihtiyaç duyulan bir sektörde açabiliriz" dedi.

Teşvik Yasasının yeniden uygulanacağına dair müjde aldıklarını belirten Erkoç şunları söyledi, "Son olarak 50 oda ile birlikte bir çalışma yaptık. 5084 sayılı Teşvik Yasası'nın yeniden uygulanması için söz aldık. Bu müjdeyi verebilirim. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde işsizliği azaltmak istiyorsanız, istihdamı ve üretimi arttırmanız gerekiyor. 5084 sayılı Teşvik Yasası bölgemiz için çok önemli."

İstanbul Ticaret Odası'nın Malatya'da bir ilköğretim okulu yaptırması için imzaladıağı protokolün uygulanmadığı konusu ile ilgili olarak meclis üyelerinden gelen soruyu yanıtlayan Erkoç, projenin İTO Meclisi'nde onaylanmaması nedeniyle okulun Malatya'ya yaptırılmadığını ifade etti.

Erkoç, Malatya'da Teknoloji Geliştirme Merkezi'nin açılması ile ilgili protokolünde imzalandığını belirterek, bu merkezin Malatya'da kurulacak olmasının çok önemli olduğunu ifade etti.

MALATYA TSO FUAR DÜZENLEYECEK
MALATYA TSO FUAR DÜZENLEYECEK
İHA
Yayın Tarihi : 26 Aralık 2009 Cumartesi 12:15:04
Güncelleme :26 Aralık 2009 Cumartesi 12:29:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?