30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

TSO'dan enerji desteği talebi

MALATYA TSO'DAN ENERJİ DESTEĞİ TALEBİ

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, "Enerji Desteği'nin kaldırılmasının Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için olumsuz etkileri olacak. Enerji Desteği'nin en az 1-2 yıl daha uzatılmasını istiyoruz" dedi.

TSO Meclisi Ocak ayı toplantısı TSO Meclis Başkanı Sami Payza başkanlığında yapıldı. TSO Meclis Salonu'ndaki toplantıda konuşan TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, kaliteli bir demokrasiye ve güçlübir ekonomiye ihtiyaç olduğunu belirterek, "Ülkenini artık gündeminin ekonomi olmasını istiyoruz. Sorunlara hukuk kuralları çerçevesinde çözüm aranmalı" dedi.

5084 sayılı Teşvik Uygulaması'nın 3 yıl uzatılmasına karşın, çok önemli bir destek olan Enerji Desteği'nin kaldırıldığını belirten Erkoç, "Enerji Desteği'nin kaldırılmasının Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi için olumsuz etkileri olacak. Enerji Desteği'nin en az 1-2 yıl daha uzatılmasını istiyoruz. Eğer bu destek devam ederse, işletmelerimizde kendilerini yenilemiş olur. Enerji Desteği'nin devam etmesi için Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na talep dosyalarımızı sunduk" dedi.

Erkoç, Doğu Anadolu Bölgesindeki Malatya ile birlikte 16 için çıkartılan hayvancılık projesi hibelerinden besicilerin yararlanması çağrısında bulunarak yüzde 30 ile yüzde 40 hibe desteğinin bulunduğunu kaydetti.

Teşvik Belgeleri alma sıralamasında Malatya'nın 24. sırada bulunduğunu belirterek, Malatya'nın ihracatta ise yüzde 106 oranında bir artış sağladığını belirten Erkoç, sosyal gelişmişlik sıralamasında 41. olan Malatya'nın geçmişte yaşadığı açı olaylar nedeniyle verdiği ekonomik göçten dolayı böylesi bir durumu yaşadığını ifade etti.

MALATYA TSO'DAN ENERJİ DESTEĞİ TALEBİ
İHA
Yayın Tarihi : 30 Ocak 2010 Cumartesi 10:01:04
Güncelleme :30 Ocak 2010 Cumartesi 18:23:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?