4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

TSO'dan Malatyalı işadamlarına çağrı

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, özelleştirilmesi için satış ilanı verilen Vagon Onarım Fabrikası'na Malatyalı işadamlarının sahip çıkması çağrısında bulundu. 

Malatya TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, beraberinde başkan yardımcıları ile birlikte düzenlediği basın toplantısında Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı tarafından satışa çıkartılan atıl durumdaki Malatya Vagon Onarım Fabrikası ile ilgili değerlendirmede bulundu. Erkoç, Vagon Onarım Fabrikası'nın uzun yıllardan beri Malatya kamuoyunu meşgul ettiğini belirterek, Vagon Onarım Fabrikası'nın satışı için düzenlenen ihale için başvuruların 30 Ekim 2008 tarihinde sona ereceğini belirtti.
Erkoç, "Burası yıllardan beri Malatya'nın gündemini oluşturuyor. Ancak bir türlü netice alınmadı. Buranın Malatyalı işadamlarınca değerlendirmesini istiyoruz. Bu noktada biz TSO olarak girişimci işadamları ve gruplara her türlü desteği vermeye hazırız. Yeter ki Malatya ekonomisine buranın bir katkı sağlamasıdır. Yeter ki burası artık atıl vaziyette kurtulsun" diye konuştu. 

Erkoç, Malatya TSO'nun Vagon Onarım Fabrikası'nın değerlendirilmesi için şimdiye kadar çok sayıda çalışma ve girişimde bulunduğunu da aktararak, "Entegre tekstil için 2 firmaya teklif yapıldı. Kayısı Entegre tesisi için teklif yapıldı. Helikopter fabrikası yapılması için Milli Savunma Bakanlığına başvuruldu. Bazı otomotiv üretimi yapan firmalara teklifler ve dosyalar sunuldu. Depremde yıkılan Adapazarı Vagon Onarım Fabrikası'nın buraya taşınması teklif edildi. Hafif raylı sistem fabrikası yapılması için girişimde bulunuldu. Burası daha öncede TCDD envanterinde kayıtlı olduğu için Ulaştırma Bakanlığı burasını kendi bünyesinden çıkartmıyordu. Girişimlerimiz sonucunda buranın Ulaştırma Bakanlığının bünyesinden çıkartılmasını sağladık. Buranın serbest bölge, nitelikli bölge olması tekliflerini de sunduk" diye konuştu.
Erkoç, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“1979 yılında yatırım programına alınarak yapımına başlanan fabrika Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulunun rantabl olmayacağı görüşü ile 10.08.1990 tarihinde yatırım programından çıkarılmıştır. 1989 yılına kadar yapımına devam edilen fabrikanın teknik bilgileri mevcuttur. Bu fabrika işletmeye alınmış olsa idi yılda 4 bin 183 adet yük vagonu 577 adet yolcu vagonu yapılacak ve 2 vardiya halinde toplam 3 bin kişinin istihdamı sağlanmış olacaktı. Şu an Özelleştirme İdaresine ait olan fabrikanın yapılacak özelleştirme ile ilimiz sanayisine lokomotif sektör olabilecek bir sektöre dönüştürülmesi Ticaret ve Sanayi Odası olarak en büyük beklentimizdir. Mevcut binaların elektrik içme suyu ve kanalizasyon bağlantıları yapılmıştır. Fabrikanın atıl bir vaziyette bırakılması hasar oranını her geçen gün arttırmaktadır."

iha
Yayın Tarihi : 10 Ekim 2008 Cuma 13:38:10
Güncelleme :10 Ekim 2008 Cuma 13:41:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?