4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Tuğba Özay peşmerge kızı oldu

Manken Tuğba Özay'ın bir peşmergenin kızını canlandırdığı 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' isimli filmin çekimlerine Malatya'da başlandı.

Kuzey Irak'ta Saddam Hüseyin döneminde bir peşmerge köyüne yapılan baskıları ve işkenceleri yansıtan 'Saddam'ın Askerleri Kara Güneş' adlı filmin başrol oyuncularından manken Tuğba Özay, sinemaya ilk adımını attı. Yapımcılığını ve yönetmenliğini Rüzgar Gani Şavata'nın yaptığı filmde Yalçın Dümer ve Rüzgar Gani Şavata ile birlikte rol alan manken Tuğba Özay, bir peşmergenin kızını canlandırıyor.
Gazetecilerin sorularını yanıtlayan manken Tuğba Özay, "Bu benim ilk sinema filmim. Bugüne kadar birçok dizi filmde başrol oynadım ya da paylaştım. Birçok tiyatro oyununda oynadım. Sinema benim hayatımda ilk kez oluyor. Daha önce birçok kez teklif gelmişti. Hiç kısmet olmadı. Ya projede anlaşamadık ya benim çok istediğim bir proje oldu ama bütçede anlaşamadık ya da programın yoğunluğundan zamanlama uymadı. Kısmet bugüneymiş. Çok güzel bir proje olacağına inanıyorum. Çok heyecanlıyım. Çok genç oyuncular var. Bence bu çok daha iyi. Ben bu projenin sinemaseverlerce beğenileceğini umuyorum" dedi.

Filmdeki rolünün kendi karakteri ile uyumlu olduğunu belirten Özay, "Canlandırdığım 'Zine' adlı genç kız, çok zor ve sivri bir karaktere sahip. Ben köydeki lider kızım. Başı dik, kimseye boyun eğmeyen, çok güçlü bir karakter. Bu beni daha çok heyecanlandırıyor. Çünkü bir kadın olarak güçlü durmayı her zaman seven bir insanım. Bu filmde de o güçlü karakteri seyircinin gözleri önüne seriyoruz" ifadelerini kaydetti.

Oynadığı rol ile çevresine bir mesaj verip vermediği yönündeki soruyu yanıtlayan Özay, "Mesaj vermek söz konusu değil. Bugüne kadar tavrım ve duruşumla insanlara bir şeyleri düşündürttüğümü umuyorum. Ama burada benim için önemli olan iyi bir film ortaya çıkarmak, filmin hikayesindeki gibi barışın ve kardeşliğin olduğu bir dünya meydana getirebilmek. Filmde işkenceler var ama asıl olanın barış ve kardeşçe yaşamak olduğunu gösteriyoruz" şeklinde konuştu.

Bu yıl ikinci bir sinema filminde daha rol alacağını kaydeden Özay, "Bu filmin çekimleri bittikten sonra, yine güçlü bir karakter ile seyircinin karşısına çıkacağım. Cumhuriyet tarihinde geçen bir hikaye. İkinci sinema filmim olacak. Bu çekimler bittikten 1 ay sonra o filmin çekimleri başlayacak. Film Karadeniz'de çekilecek. Orada da baskın bir karakteri oynuyorum. Filmde 75 erkek oyuncu arasında tek kadın oyuncu benim. Ben oyunculuğu çok seviyorum. Meslek hayatıma modellikten önce oyunculukla başlamıştım. Tiyatroya 7 yaşında başladım, 14 yaşına kadar eğitim devam etti. 16 yaşında da ilk olarak bir dizi filmde oynadım. Bugüne kadar 14 dizi film ve birçok tiyatro oyununda rol aldım. Yaşlanmadan sinemada birçok karakterde kendimi göstermek istiyorum" dedi.

Kariyerini sinema ve modellik eğitim okulu yöneticiliği ile devam ettireceğini ifade eden Özay, "Bu yıl modelliğe veda edeceğim. Artık yeni isimler kazandırmak istiyorum moda dünyasına. Tuğba Özay Modellik Okulu açmayı ve bununla beraber prodüksiyon ve reklam işleri yapabileceğim bir organizasyon şirketi açmayı düşünüyorum. Geçtiğimiz günlerde modelliği bırakacağımı açıkladığımda birçok yerden gelen telefonlarda bu işi 2-3 yıl daha sürdürmem istendi ancak benim mesleğim ile ilgili olarak belirlediğim strateji şu anda televizyona ve sinemaya yönelmek. Zaten önümüzdeki ay kitabım çıkacak. O kitabı da senaryo haline getirmek isteyenler var" diye konuştu.

Manken Tuğba Özay, köyde kayısı bahçelerini gezerek kayısı çiçeği koklarken kuzuları da sevdi.

.
Yayın Tarihi : 23 Nisan 2008 Çarşamba 16:53:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?