2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Tüketici hakları korunacak

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Tüketicinin ve Rekabetin Korunması Genel Müdürlüğü ile Almanya Tüketicinin Korunması, Gıda ve Tarım Bakanlığı işbirliğiyle yürütülen Tüketicinin Korunması Projesi Malatya'da başlatıldı. 

"Tüketicinin Korunması Mevzuatının Tam Uyumu, Yürütülmesi ve Uygulanması Çalışmalarında Türkiye'nin Kapasitesinin Güçlendirilmesi Projesi" nedeniyle Malatya'da bir seminer düzenlendi. 

Seminere il ve ilçe tüketici sorunları hakem heyetleri, ilgili kurum ve kuruluşlar ile sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı. Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Ebubekir Zorlu Salonu'nda düzenlenen seminere konuşmacı olarak Almanya'dan gelen Asliye Hukuk Mahkemesi Hakimi Sabine Könıg ile Emekli Devlet Görevlisi Dr. Axel Reich katıldı. 

Alman Emekli Devlet Görevlisi Dr. Axel Reich, Türkçe olarak yaptığı selamlama konuşmasından sonra, "Türkiye 3 Ekim 2005 tarihinden beri Avrupa Birliği'ne (AB) adaylık süreci içindedir. AB üyelerinin birlikteliklerinin önemli bir kısmı hukuki anlamdadır. Bu hukuk birlikteliği tüketicinin korunmasını da kapsar. Bu projenin de asıl amacı, Türkiye'nin AB'ye tüketici mevzuatında daha da yakınlaşmasıdır" şeklinde konuştu. Seminerde, tüketici hakem heyeti üyelerine AB Tüketici Mevzuatı hakkında bilgiler verildi.
.
Yayın Tarihi : 6 Haziran 2006 Salı 11:52:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?