6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Türbelere ödenek çıktı

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Malatya’da bulunan türbeler ve Hacı Bektaş Vakfı’nın çevre düzenlemesi için ödenek gönderildi.

Malatya Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, Bakanlık tarafından Battalgazi İlçesi’ndeki Ali Baba, Emir Ömer, Korucuk ve Kara Baba Türbeleri’nin çevre düzeni için 30 milyar, Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı’nın çevre düzeni için de 25 milyar lira ödenek gönderildiğini belirtti.

Hacı Bektaş Veli Kültür Merkezi Vakfı Başkanı Hasan Meşeli, Malatya’da yaptırılan Kültür Merkezi’nin Türkiye’de örneğinin az olduğunu belirterek, "14 Ekim 1996’da zamanın Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel tarafından temeli atılan ve 14 Ekim 2002’de tamamlanan Kültür Merkezi’nin eksikleri vardı. Kalorifer sorunu milletvekilimiz Mevlüt Aslanoğlu ve Valimizin ilgisiyle bugünlerde tamamlanacak. Çevre düzenlenmesi için de Bakanlık ödenek gönderdi. Böylece Kültür Merkezi’nin eksikleri giderilmiş olacak" dedi.

Kültür Merkezi’nde cenaze yıkama, çeşitli toplantılar ve kültürel faaliyetler yapılacağını belirten Meşeli, Kültür Merkezi’nin önemli bir eksikliği giderdiğini söyledi.

malatya
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 10:41:31
Güncelleme :15 Aralık 2004 Çarşamba 13:51:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?