4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Türe-Der'den basın toplantısı

Tüketici ve Rekabeti Koruma Derneği (TÜRE-DER) Başkanı Vehbi Temizer, "Kredi Kartı kullanım ücretlerini geri almak isteyen tüketicilerimiz derneğimize başvursun" dedi.

Dernek binasında düzenlediği basın toplantısında, bankalardan kredi kartı alan ve geçmiş yıllarda yıllık para kesilen tüketicilerin haklarını savunacaklarını dile getiren TÜRE-DER Başkanı Vehbi Temizer, "Bankaların kredi kartından aldığı kullanım ücreti yıllardır tartışılırken, bankalar önüne gelene kredi kartı dağıtmayı sürdürüyordu. Yargıtay 13. Dairesi bu konuda iki önemli karara imza attı. Haziran ayında kullanım ücreti alınamayacağına hükmeden daire önceki gün bu kararını tekrarladı" şeklinde konuştu.

Tüketici Derneği olarak vatandaşlardan dilekçeleri almak suretiyle topluca talepte bulunmaya hazırlandıklarını dile getiren Temizer, "Mahkemeden olumlu sonuç çıkması halinde geçmişte alınan kullanım bedelleri de geri alınabilecektir" ifadelerini kullandı.

"Malatya Tüketici ve Rekabeti Koruma Derneği olarak bizlerde avukatlarımız vasıtasıyla tüketicilerimizin haklarını koruyacağız. Müracaatlar toplandıkça ilgili bankalarla temasa geçerek hukuki işlemlerimizi başlatacağız" diyen Temizer, bu konuda kredi kartı kullanım ücretlerini geri almak isteyen tüketicilerin Büyük Çarşı Kat 1 No 55 Teki Türe-Der'e müracaat etmelerini istedi.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 19:28:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?