30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Turgut Özal Müzesi açıldı

TURGUT ÖZAL MÜZESİ MALATYA'DA TÖRENLE AÇILDI

Turgut Özal Müzesi, Malatya'da törenle açıldı.

Malatya İnönü Üniversitesi Turgut Özal Tıp Merkezi'nde Turgut Özal Müzesi'nin açılış törenine, Malatya Vali Vekili Şükrü Özcan, Sivas Valisi Ali Kolat, Belediye Başkanı Ahmet Çakır, Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, AK Parti Malatya milletvekilleriz Mücahit Fındıklı, Öznur Çalık ve İhsan Koca, İnönü Üniversitesi rektörü Prof.Dr. Cemil Çelik, Turgut Özal'ın eşi Semra Özal, Ahmet Özal'ın kızı Merve Özal, iş adamı Zeynel Abidin Erdem, İstanbul'dan gelen Malatya Eğitim Vakfı üyesi iş adamları, sivil toplum

örgütü ve mesleki teşekkül temsilcileri, Özal döneminde çalışan devlet adamlarının ileri gelenleri, İnönü Üniversitesi katıldı.

Türkiye'nin 8.Cumhurbaşkanı Turgut Özal'ın vefatının 17.yıldönümü nedeniyle İnönü Üniversitesi tarafından yaptırılan Turgut Özal Müzesi'nin yanına yaptırılan Turgut Özal heykelinin de açılışı gerçekleştirildi.

Semra Özal, medya mensuplarına yaptığı konuşmada, merhum eşi adına müze açılması ve heykelinin yapılmasının kendisini duygulandırdığını belirterek, emeği geçenlere teşekkür etti.

Eski emniyet genel müdürlerinden Malatya eski Valisi Saffet Arıkan Bedük de, Turgut Özal ile ilgili anıları anlatıp, yeri doldurulamayacak ender devlet adamlarından olduğunu söylerdi.

Bu arada, İnönü Üniversitesi Turgut Özal Kongre ve Kültür Merkezi'nde konuşma yapan Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek, Özal dönemindeki anıları anlatarak, "Eğer merhum Özal dinlenseydi, bugün Irak'daki sıkıntı yaşanmazdı" diyerek, Özal'ın ileri gören üstün yetenekli bir insan ve devlet adamı olduğunu vurguladı.

Cemil Çiçek, "Merhum Özal hayatta iken, Özal'ı tenkit eden sorumsuz siyasetçiler oldu" diyerek, daha sonra şunları söyledi:

"ANAP kurulurken, tatsız tuzsuz aşure yaptı dediler. Biz de savunma yapıp dedik ki, aşurenin kıvamı iyi tutturulursa ne kadar önemli tatlı olduğunu bilirler."

"O dönemde Özal'ın orta doğu'da Kuzey Irak'ta yapmak istediklerini, biz, bir kısım partililerimiz anlamadı. Irak'da bugün kan ve gözyaşı varsa, o günün Türkiye'de görev yapan bir kısım muhalefet liderlerinin sonucudur" diyen Çiçek, "Eğer biz o zaman Özal'ı kavrayabilseydik, sade biz değil, o gün baba Bush anlayabilseydi, bugün orta doğu'da bu kadar kan ve gözyaşı dökülmezdi.. Türkiye daha sonra kuzey Irak'da boşluk nedeniyle yeşeren ve kamp kuran PKK bugün olmazdı. Orası Türkiye'nin kontrolünde olurdu.

Bugün kimin kontrolünde ben de bilmiyorum. Onun için Özal'ı anlayamadık. Vakit geç değil, zararın neresinden dönülürse kardır" şeklinde konuştu.

TURGUT ÖZAL MÜZESİ MALATYA'DA TÖRENLE AÇILDI
TURGUT ÖZAL MÜZESİ MALATYA'DA TÖRENLE AÇILDI
TURGUT ÖZAL MÜZESİ MALATYA'DA TÖRENLE AÇILDI
TURGUT ÖZAL MÜZESİ MALATYA'DA TÖRENLE AÇILDI
TURGUT ÖZAL MÜZESİ MALATYA'DA TÖRENLE AÇILDI
TURGUT ÖZAL MÜZESİ MALATYA'DA TÖRENLE AÇILDI
İHA
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2010 Perşembe 17:05:04
Güncelleme :15 Nisan 2010 Perşembe 17:54:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?