30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Turist sayısı yerinde saydı

MALATYA'DA TURİST SAYISI YERİNDE SAYDI

Malatya'ya geçen yıl gelen turist sayısı yerinde sayarken, bu yıl daha fazla gelmesinin beklendiği bildirildi.

Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay yaptığı açıklamada, 2008 yılında Malatya'ya 5-6 bin civarında yabancı turist geldiğini, bu rakamın geçen yıl da hemen hemen aynı olduğunu belirtti.

Malatya'ya gelen yabancı turistlerin geçen yıllarda genelde Güney Kore ve Japonlar olduğuna dikkat çeken Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay, "Ancak son yıllarda İngiliz, İtalyan, Fransız ve Alman turistler de gelmeye başladı. Bunun nedeni ise, 2006 yılında bastırılan karayolları haritasına, Nemrut Dağı'na Malatya üzerinden de gidildiğinin gösterilmesinin büyük etkisi olmuştur" ifadelerini kullandı. Özbay, yapılan tanıtım çalışmaları nedeniyle bu yıl daha fazla turistin gelmesini beklediklerini ifade

etti.

Malatya'ya gelen turistlerin büyük çoğunluğunun Nemrut Dağı'na gittiğini aktaran Derviş Özbay, dünyanın 8.harikası olarak nitelendirilen Nemrut Dağı'na giden turistlerin Malatya'da ise, Battalgazi ilçesindeki tarihi ve turistik yerleri de gezdiklerini vurguladı.

Aslantepe Höyüğü'nün bu yıl Açık Hava Müzesi olarak açılmasından sonra turist sayısının artmasını beklediklerini de söyleyen Derviş Özbay, Aslantepe Açık Hava Müzesi açılışının İtalya Roma Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirileceğini kaydetti.

MALATYA'DA TURİST SAYISI YERİNDE SAYDI
İHA
Yayın Tarihi : 20 Ocak 2010 Çarşamba 13:09:00
Güncelleme :20 Ocak 2010 Çarşamba 20:41:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?