3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Turizm Haftası etkinliği

Malatya'da, Turizm Haftası dolayısıyla bir etkinlik düzenlendi.

Sabancı Kültür Merkezi'nde düzenlenen etkinliğe Vali Vekili İnci Sezer Becel, İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay ve Milli Eğitim İl Müdürü Mehmet Bulut'un yanı sıra kurum ve kuruluş müdürleri, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen etkinlikte bir konuşma yapan Vali Vekili İnci Sezer Becel, Malatya'nın zengin bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Becel, Malatya'nın turizm potansiyeli yanında zengin bir tarihi geçmişe sahip olduğunu ifade ederek, "Ancak Malatya'da turizm bilinci yeterince gelişmiş değil. Biz, Malatya'da kültür rehberleri yetiştirme projesi kapsamında öğrencilerimize eğitim verdik. Vatandaşlarımız ve öğrencilerimiz de tarihi bilinci oluşturmayı hedefliyoruz" dedi.

İl Kültür ve Turizm Müdürü Derviş Özbay da "Malatya Turizm noktasında çok şanslı konumda. Kaynakları bu kadar zengin olan başka bir bölge yoktur. Turizm kaynaklarımızı, eserlerimizi ve doğamızı koruyarak, turizm faaliyetlerini tüm Türkiye'ye yaymalıyız" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Vali Vekili ı İnci Sezer Becel, Turizm Haftası dolayısıyla düzenlenen yemek yarışmasında dereceye giren öğrencilere ödüllerini takdim etti.

Etkinliğin bir sonraki bölümünde İnönü Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Türk Halk Müziği Korosu sahne aldı. Ekip sahnedeyken sunuculuğunu Okan Karacan'ın yaptığı TRT-1 Televizyonu "Günbegün" programı Sabancı Kültür Merkezi'nde 15 dakika süren bir canlı yayın yaptı.
 

iha
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2009 Çarşamba 13:25:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?