6
Mayıs
2024
Pazertesi
MALATYA

Türk İş'ten asgari ücret açıklaması

Türk İş Malatya Temsilcisi ve Tek Gıda İş Sendikası Malatya Bölge Başkanı Servet Akbudak. Asgari ücrete yapılan yüzde 9 oranındaki zammın yetersiz olduğunu bildirdi.

Akbudak, 2008 yılının ilk altı ayında asgari ücretin 435.92 YTL, ikinci altı ayında ise 457.63 YTL olarak açıklandığını ancak bu ücretlerin yetersiz kaldığını belirtti. Akbudak, “Asgari ücrete yapılan bu artış yetersizdir. Çünkü bu parayla bırakın geçinmeyi, çalışan, birçok ihtiyacını karşılayamaz" dedi.

TEKEL SİGARA FABRİKALARI İÇİN EYLEM PLANI

Akbudak, TEKEL Sigara Fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda bir eylem planının hazırlandığını kaydetti. TEKEL Sigara Fabrikalarının 25 Ocak tarihinde yeniden ihaleye çıkarılacağını hatırlatan Akbudak, 3 Ocak tarihinde, Tek Gıda İş Sendikası Genel Merkezi'nde özelleştirmenin durdurulması için eylem planı tespit edeceklerini ifade etti.

12 Ocak'ta Bitlis'te miting düzenleneceğini aktaran Servet Akbudak, "TEKEL Sigara Fabrikalarının özelleştirilmemesi için önce demokratik tepkimizi ortaya koyduk. Yine koyacağız. Çünkü kar eden kuruluşların satılmasına karşıyız" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 28 Aralık 2007 Cuma 13:43:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?