4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Türk Ocakları'ndan Çelik'e destek

Türk Ocakları Malatya Şube Başkanı Nadir Günata, "İnönü Üniversitesi'ne Prof. Dr. Cemil Çelik'in atanması bizleri sevindirmiştir" dedi.


Günata, düzenlediği basın toplantısında, İnönü Üniversitesi'nin Malatya'nın güzide kurumlarından biri olduğunu belirterek, "İnönü Üniversitesi'nde Rektör makamına Malatyamızın has bir evladı olan Prof. Dr. Cemil Çelik'in atanmış olması bizleri ziyadesiyle mutlu etmiştir" şeklinde konuştu.

Üniversitenin asli görevinin ilim adamı yetiştirmek olduğunu kaydeden Günata, "Asli görevi, ilim adamı yetiştirmek, üniversite-sanayi işbirliği tahsis etmek, üniversiteyi halkla bütünleştirmek olan rektörlük makamının geçmiş dönemde, öğrencileri ve öğretim üyelerini benden olan, olmayan şeklinde kategorize ettiğini, karşıtı olarak gördüğü öğretim üyelerinin doçentlik ve profesörlük gibi akademik ünvanlarını vermeyerek mağdur ettiğini üzüntüyle müşahade ettik" iddiasında bulundu.

Günata, yeni yönetimin öğrenci-öğretim üyesi ve halk üçgenini bütünleyecek inancında olduklarını kaydederek, "Biz inanıyoruz ki, bu üçgeni bütünleyecek çimentonun sevgi, adalet ve ilim yolunda gayret düsturu olacaktır.

Gerek Türk Ocağı mensupları olarak bizim gerekse Malatya kamuoyunun beklentisi bu doğrultudadır. Biz yeni rektörümüze görevinde başarılar diliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 16:03:16
Güncelleme :18 Ağustos 2008 Pazartesi 16:08:39


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?