4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Türk Polis Teşkilatı'na taze kan

Malatya Polis Meslek Yüksekokulu (MYO), 203 polis adayı ile Türk Polis Teşkilatı'na taze kan kattı.

Yemin eden polisler, törenden sonra sevinçlerini keplerini fırlatarak gösterdi.

Malatya Polis Meslek Yüksekokulu'nun 6. dönem mezunları için yemin töreni düzenlendi. Polis Meslek Yüksekokulu'nun bahçesinde gerçekleşen mezuniyet ve yemin törenine Vali Halil İbrahim Daşöz, 2. Ordu Kurmay Başkanı ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Alaeddin Örsal, Belediye Başkanı Cemal Akın, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu ile birlikte çok sayıda kurum ve kuruluş temsilcisi katıldı.

Polisin daha iyi eğitilmesinin her zamankinden daha çok önem arz ettiğini belirten Vali Halil İbrahim Daşöz, mezuniyet törenindeki konuşmasında, "Polisin vatandaş memnuniyetini esas alan bir hizmet anlayışı ile çalışan, insanımıza devletin sıcak ve şefkatli kucağını açan, onların huzur ve rahatı için gayret eden kamu görevlisi olarak yetiştirilmesi en temel amaç olmalıdır" dedi.

Polis Meslek Yüksekokulu Müdürü Recep Özmen ise, "Halkımız polisinden kaliteli öve profesyonel güvenlik hizmeti sunmanın yanı sıra, empati kurma, hukuka uygun hareket etme, insan haklarına saygılı, halkla ilişkilerde iletişim ve nezaket kurallarına azami riayet etme gibi haklı beklentiler içerisindedir" diye konuştu.

Malatya Polis Meslek Yüksekokulu 6. dönem birincisi Turgay Kaya ise törende yaptığı konuşmada, "Mesleğimizle ilgili her türlü teknik bilgiyi öğrenirken, teknolojinin son yeniliklerinden de istifade ettik" şeklinde konuştu.

Törende başarı sıralamasında ilk 3 ve ilk 10'a giren polis adaylarına çeşitli kurum ve kuruluşlarca hediyeler verildi. Başarılı polis adaylarına 2. Ordu Komutanlığı'nın hediye ettiği Atatürk'ün Nutuk isimli kitabı ise 2. Ordu Kurmay Başkanı Tümgeneral Alaeddin Örsal tarafından verildi. Polis adayları diplomalarını protokol üyelerinin elinden aldı.

Tören geçişi sonrasında polis adayları keplerini havaya fırlatarak mezun olmanın coşkusunu yaşadı.

.
Yayın Tarihi : 13 Haziran 2008 Cuma 15:57:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?