4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Türkiye okuyor törenle başladı

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'ün himayesinde organize edilen, "Türkiye Okuyor" kampanyası Malatya'da bugün törenle başlatıldı.

Atatürk Anıtı önüne çelenk konulmasıyla başlayan törene, Vali Halil İbrahim Daşöz, Belediye Başkanı Cemal Akın, Milli Eğitim Müdürü Mehmet Bulut, İnönü üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mustafa Kılıç'ın yanı sıra kamu kurum ve kuruluş temsilcileri, sivil toplum örgütleri yetkilileri ile 91 bin dev öğrenciden oluşan bir kortej yürüyüşü katıldı. Atatürk Anıtı önünden başlayan ve Malatya Kız Meslek Lisesi önünde son bulan yürüyüşün ardından, İnönü Kapalı Çarşısı Meydanı'nda folklor gösterileri ve konuşmalar yapıldı. Vali Halil İbrahim Daşöz, kampanyanın ulusal anlamda çok büyük bir öneme sahip olduğunu belirterek, "Japonya geçmişte yaşadığı tüm olumsuzluklara rağmen bugün tüm dünyanın en büyük ekonomisi konumuna geldi.

Bunun üç temel unsuru bulunuyor. Ancak bu üç temel unsurun en önemlisi eğitim ve okumadır. Tanrı hak edene her zaman hak ettiğini verir. Bu nedenle bizimde eğitim ve okumaya büyük önem vermemiz gerekiyor. Herkesin birbirine kitap hediye etme alışkanlığını kazandırması lazım. Gelecek için okumak ve eğitimi geliştirmek şart" dedi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın ise, kültürümüzde kitap okumanın farklı bir yerinin olduğunu ifade ederek, "Eskiden dinlenme ve oturma alanların adları anlama gelen kıraathanelerimiz, daha sonra bu hüviyetlerini yitirmişlerdir. Günümüzde tekrar bu kültürü yerleştirme çabaları sürdürülüyor. Millet olarak kitaba, okumaya ve ilme büyük önem vermemiz gerekiyor. Yeteri kadar kitap okumuyoruz. Eskiden bütün dünya da söz sahibi olan milletimiz eğitim ve okumada geri kaldığı için gerilemiştir. Bugün eğitim ve ilmin önemi ortadadır. Bizlerin bu kampanyalarla birlikte eğitim ve okumaya büyük önem vermeliyiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından, İnönü Kapalı Çarşısı üzerinde oluşturulan kitap standları gezildi. Vali Halil İbrahim Daşöz, öğrencilerin ellerindeki kitapları imzaladı.

.
Yayın Tarihi : 5 Haziran 2008 Perşembe 14:38:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?