4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

'Türkiye önemli bir aktör'

AK Parti Malatya milletvekili Mehmet Şahin, Amerika Birleşik Devletleri'nde (ABD) katıldıkları iftar yemeğini değerlendirirken, Türkiye'nin bölgede ve dünyada giderek çok önemli bir aktör konumuna geldiğini belirtti. 

Şahin, yaptığı yazılı açıklamada, ABD Kennesaw Devlet Üniversitesi'nin açılış törenine ve akabinde verilen iftar yemeğine Atlanta'daki İstanbul Center adlı sivil toplum kurumunun öncülüğünde 2008 -2009 yılını Türk Yılı ilan edilmesi nedeniyle Batman Şanlıurfa ve Diyarbakır milletvekillerinden M. Emin Ekmen, Yahya Akman ve Abdurrahman Kurt'la birlikte katıldıklarını ifade etti. 

Milletvekili Mehmet Şahin, Türkiye'nin bölgede ve dünyada giderek çok önemli bir aktör konumuna geldiğini ve artık sadece kendi içindeki siyasi ve ekonomik istikrarı sağlayan bir ülke değil Ortadoğu’daki ülkeler arasında arabuluculuk yaparak bölge barışına katkıda bulunan bir konuma geldiğini ifade etti. 

Şahin, ABD'nin çeşitli eyaletlerindeki bazı senatörlere de ziyarette bulunduğunu ifade ederek, "Daha önce değişik vesilelerle tanıştığım ve TBMM'de ziyaretime gelen Şikago, Lowa ve Atlanta'daki bir çok senatörle de bir araya gelerek ülkemizin tanıtımı ve parlamenter diplomasinin ülkelerimiz arasında gelişmesi adına bazı görüşmelerde bulunduk. Türk Yılı etkinlikleri kapsamında 12 Ekimde başlayacak olan Atlanta Türk Festivaline de bir grup milletvekili ve işadamı ile beraber davet edildik" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 9 Eylül 2008 Salı 13:30:32


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?