3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Türkiye Sakatlar Derneği yıldönümü

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi'nin 15. kuruluş yıldönümü düzenlenen bir programla kutlandı.

Mehmet Buyruk Caddesi Vali Konağı mevkiinde bulunan Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi'nde düzenlenen yıldönümü kutlama programında bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, "Derneğimiz, engelliler adına gurur verici çalışmalar yapıyor. Ben son üç yıldır faaliyetlerinin tanığıyım. Hiçbir derneğin kolay kolay başaramadığı derneğe bir mülkiyet yeri kazandırdılar. Başta Avrupa Birliği projeleri olmak üzere, ilgili kurumlarla yakın işbirliği çerçevesinde bilgi, beceri, pratiklik ve meslek öğrenimi bakımından kurslar açtılar. Engelliler konseyimizin en aktif üyeleridir. Akülü sandalye dağıtımından tutun da kurslara kadar birçok yararlı faaliyetlerde bulundular. Pozitif, hayat dolu insanlar" diyerek, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi'nin 15.kuruluş yıldönümü kutladı.

Vali Daşöz, Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun'a, 91 bin dev öğrenci proje kurulunun bastırdığı kitapları hediye etti.

Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi Başkanı Ali Haydar Koyun ise, bugüne kadar yaptıkları çalışmalarda, engellilerin sesi, soluğu, eli ve ayağı olmak için büyük fedakarlıkla çalıştıklarını belirterek, yaptıkları faaliyetlerle ilgili bilgi verdi.

Konuşmalardan sonra Vali Halil İbrahim Daşöz ile Türkiye Sakatlar Derneği Malatya Şubesi Başkan Yardımcısı Yücel Doğanşahin, 15. yıl yaş pastasını birlikte kesti.
 

iha
Yayın Tarihi : 26 Nisan 2009 Pazar 14:10:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?