4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Türkiye teknoloji ihraç edecek

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, "Önerilerimiz kabul edilirse Türkiye; 10-15 milyon dolar civarında yazılım, bilişim ve iletişim teknolojisi ihraç eder duruma gelecek" dedi.

Ticaret ve Sanayi Odası'nın meclis toplantısında konuşan eski Malatya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı, AK Parti Malatya milletvekili Mücahit Fındıklı, "Tekstil sektörü az gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerin sektörüdür. Gelişmiş ülkeler, emek yoğunluk gerektiren tekstil sektörünü işlevini yerine getirdikten sonra bırakmış, onun yerine değişik sektörlere yönelmiştir. Ülke olarak bizim de artık bilişim, yazılım ve donanım ağırlıklı sektörlere yönelmemiz için projeler üretiyoruz ve üretmeliyiz. TBMM Sanayi ve Ticaret Komisyonu, yazılım, bilişim ve iletişim konularında bir çalışma yapıyor. Bu çalışmayı Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'a sunacağız. Önerilerin Başbakanımız tarafından kabul edilmesi halinde Türkiye, 10-15 milyon dolar civarında yazılım, bilişim ve iletişim teknolojisi ihraç eder duruma gelecektir" diye konuştu.

TBMM Sanayi, Ticaret Ve Enerji Komisyonu Üyesi Fındıklı, "Doğu ve Güneydoğu'da yaşanan terörü besleyen ortamın iyileştirilmesi için, o bölgenin ekonomik olarak da kalkındırılması gerekir. Krizde olan tekstil yatırımlarını o bölgeye kazandırmalıyız. Bunun için bölgenin elektrik, SSK primi, vergi indirimi gibi ayrıcalıklar ve teşviklerle desteklenmesi gerekir" açıklamasını yaptı.

2. Organize Sanayi Bölgesi'nin altyapısı, buraya doğalgaz istasyonunun kurulması, teşviklerle ilgili gelen dosyaların yetkililere ulaştırılması, Gıda İhtisas Gümrüğü'nün ve onunla ilişkili olarak Akredite Gıda Laboratuvarı'nın Malatya'ya kazandırılması konularında yaptıkları çalışmaları da dile getiren Mücahit Fındıklı, 2. Organize Sanayi Bölgesi'ne 400 bin euroluk bir doğalgaz istasyonu yapılmasının planlandığını, ilgili yerlerle görüşeceklerini, istasyonunun yapılması konusunda yardım talep
edeceklerini kaydetti.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Mart 2008 Pazar 13:49:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?