4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Ulaştırma Bakanlığı'ndan uyarılar

Ulaştırma Bakanlığı'nın köy ve beldelere yolcu taşımacılığı yapan araç sahipleri için aldığı 2010 yılına kadar Yetki Belgesi aramaması şartı kararını değiştirdiği bildirildi. 

Malatya Şoförler ve Otomobilciler Odası'ndan yapılan yazılı açıklamada, "Ulaştırma Bakanlığı, köy ve beldelerde yolcu taşımacılığı için gerekli olan Y türü yetki belgesi şartını 31 Aralık 2010 tarihine kadar aranmaması kararanı almıştı. Ancak, Ulaştırma Bakanlığı aldığı son kararla uygulamada değişiklik yapmıştır. Buna göre, köy veya beldelerde yolcu taşımacılığı yapanların, ilgili İl ve İlçe Trafik Komisyonlarından Güzergah İzin Belgesi Almaları ile Zorunlu Karayolu Mali sorumluluk Sigortası ve Karayolu Yolcu Taşımacılığı Zorunlu Koltuk Ferdi Sigortası yaptırmaları şartıyla Y Türü Yetki Belgesi şartının 31 Aralık 2010 tarihine kadar aranmaması şartı getirilmiştir" denildi. 

Açıklamada, "Köy ve beldelerde yolcu taşımacılığı yapan minibüsçü esnafının il ve ilçe komisyonlarına müracaat ederek, Güzergah İzin Belgesi almaları gerektiği" uyarısı yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 9 Ekim 2008 Perşembe 13:37:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?