30
Nisan
2024
Salı
MALATYA

Ülkü Erakalın'dan tek kişilik oyun

ÜNLÜ SİNEMA YÖNETMENİ ÜLKÜ ERAKALIN, MALATYA'DA TEK KİŞİLİK OYUN SAHNELEDİ

Türk sinemasının büyük ustalarından ünlü yönetmen Ülkü Erakalın, Malatya'da tek kişilik oyun sahneye koydu ve ilgi gördü.

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezi'nde, "Anı ve belgelerle Yeşilçam şarkıları" konulu tek kişilik oyunu sahneye koyan ünlü yönetmen Ülkü Erakalın, 60 yıldır sanatın içinde olduğunu söyledi.

Rektör Yardımcıları, fakülte dekanları, öğretim üyeleri ve öğrencilerin oluşturduğu kalabalık bir izleyici topluluğuyla, sanat hayatının uzun yollarında biriktirdiği anıları, heyecanları, güzellikleri paylaşan Erakalın, izleyenlere zaman zaman neşeli zaman zaman hüzünlü anlar yaşattı. Programına, sanat yarım asırlık dillerden düşmeyen şarkıları, siyah beyaz filmlerin unutulmaz karelerini sığdıran Ülkü Erakalın, kendisini izlemeye gelenlerle birlikte şarkılar da söyledi, neşeli anılar da paylaştı.

Babası Malatya'nın Pütürge ilçesi doğumlu olan ünlü yönetmen Ülkü Erakalın, turne şeklinde Anı ve belgelerle Yeşilçam şarkıları" konulu tek kişilik oyunu sahnelemeyi sürdüreceğini kaydetti.

"Anı ve belgelerle Yeşilçam şarkıları" konulu tek kişilik oyun sonrasında İnönü Üniversitesi rektör yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, Erakalın'a çiçek ve plaket takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 10 Mart 2010 Çarşamba 12:35:05
Güncelleme :10 Mart 2010 Çarşamba 22:28:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?