3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Ülkücü şehitler anıldı

3 Mayıs Türk Milliyetçileri Bayramı nedeniyle, Malatya'da ülkücü şehitler dualarla anıldı.

Battalgazi İlçesi Karababa Mezarlığı'nda düzenlenen anma programında konuşan Ülkü Ocakları Malatya Şube Başkanı Burhan Coşkun, "Bugün 3 Mayıs. Tam 65 yıl önce bugün milletimizin tarihinde sahipsiz olmadığını gösteren bir hareket yaşanmıştır. 3 Mayıs 1944 hareketinin öncüleri başta Başbuğumuz Alparslan Türkeş'i, Hüseyin Nihal Atsız ve onların dava arkadaşlarını rahmet ve minnetle anıyor, aziz hatıraları önünde saygıyla eğiliyoruz" dedi.

3 Mayıs'ın önemli bir gün olduğunu anlatan Coşkun, şöyle konuştu: "Kendisini milletine gönüllü olarak adamış Türk Milliyetçileri olarak, 3 Mayıs'ı anlamak Türk tarihini ve Türk dünyasını doğru anlamaktır. 3 Mayıs'ı anlamak geçmişten ders alıp Türk milletinin onurlu geleceğini inşa etmek için daha çok çalışmanın önemini kavramak demektir."

Coşkun, daha sonra konuşmasını şöyle tamamladı: "3 Mayıs Türk Milliyetçilerine yalan ve iftiralarda bulunanların kendi iftira ve yalanlarıyla boğulduğu gündür. 3 Mayıs Türk Milliyetçilerinin bayraklaşan hareketidir. 3 Mayıs Türk Milliyetçilerine en acımasızlığı yaşatanların karşısında 'Çileler bizim rütbemizdir' diyerek, her türlü olumsuzluk ve zorluklar karşısında Türk Milletine en derin sevginin tüm dünyaya ilan edildiği gündür."

İHA
Yayın Tarihi : 3 Mayıs 2009 Pazar 19:50:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?