2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Üniversite hastanelerine düzenleme

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, üniversite hastanelerindeki özel muayene ve özel ameliyat uygulamalarının kaldırılması gerektiğini bildirdi.

Malatya Belediye Başkanı Cemal Akın'ı ziyaret eden Akdağ, burada yaptığı açıklamada, üniversite hastanelerindeki özel muayene ve özel ameliyat sistemine değindi.

Bu uygulamanın kaldırılması gerektiğini savunan Akdağ, "Bunu açıkça söyleyeyim, ben bu sisteme de karşıyım. Nasıl ki Sağlık Bakanlığı hastanelerinde artık muayenehaneler kapanıyor, hekimler kendi performanslarıyla verdikleri hizmet oranında ek ödemeler alıyorsa, üniversite hastanelerimizde de böyle bir sistem geliştirilmeli. Bu tür uygulamaları ülkenin gündeminden kaldırmalıyız" dedi.

Türkiye'de doktor sayısının yetersiz olduğuna işaret eden Akdağ, özel muayenehanelerin kapattırılması uygulamasının vatandaşa olumlu yansıdığını ifade etti.

2002 yılında devlet hastanelerinde muayene olan hasta sayısıyla 2006 yılındaki hasta sayısı karşılaştırıldığında büyük bir artışın görüldüğünü belirten Akdağ, vatandaşın uygulamadan memnun olduğunu söyledi.


aa
Yayın Tarihi : 2 Aralık 2006 Cumartesi 13:17:19


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?