3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Üniversitede 'Cinsel Eğitim' paneli

İnönü Üniversitesi Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlenen bir panelde "Cinsel Eğitim" anlatıldı.

İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Battal'ın oturum başkanlığı yaptığı, "Cinsel Eğitim" konulu panele Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Kafkaslı, Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Güneş, Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Rıfat Karlıdağ konuşmacı olarak katıldı.

Prof. Dr. Nevzat Battal, toplumumuzda cinsel uyumsuzluk ve cinsel eğitimsizlik yüzünden bir çok problemin yaşandığını ve bunların eşler arasında bazen gereksiz ama ciddi sorunlar oluşturduğunu, bunun topluma yansıma biçiminin irdelenerek bilimsel bir ortamda anlatılmasının gerekliliğini belirtti.

Tıp Fakültesi Kadın Hastalıkları ve Doğum Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Ayşe Kafkaslı ise bir kadının anatomik yapısını tanımladıktan sonra kadınlarda üreme dönemi sorunları, adet dönemi, adet düzensizliği, gebelik oluşumu, istenmeyen gebelikler ve geleneksel yöntemler ile cinsel yolla bulaşan hastalıklardan ve önlemlerinden bahsetti.

Tıp Fakültesi Üroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ali Güneş ise, ereksiyon, mastürbasyon, cinsel yolla bulaşan hastalıklar ve tedavisi, korunmasız cinsel ilişki, cinsiyet ve yaş özellikleri konularını ele aldı.

Cinsel işlev bozukluğu, cinsel aktivitenin fizyolojik evreleri, kadın ve erkek cinsel işlev bozuklukları, erkek ve kadında cinsel ilgi-istek bozukluklarını anlatan Tıp Fakültesi Psikiyatri Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Rıfat Karlıdağ, bu tür rahatsızlıkların bazen çok abartılarak tedavisi mümkün değilmiş gibi algılandığını, bununda kişi üzerinde farklı bir psikolojik baskıya neden olduğunu öne sürdü.
Panele yoğun ilginin gösterildiği görüldü.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 18:31:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?