4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Üniversitede gönüllü kan bağışı

İnönü Üniversitesi Toplum Gönüllüleri Topluluğu ve Malatya Lösemili Çocuklar Vakfı tarafından ortaklaşa kampus alanı içerisinde gönüllü kan bağışı kampanyası düzenlendi.

Kampanyaya katılarak kan bağışında bulunan Turgut Özal Tıp Merkezi Başhekimi Doç. Dr. Murat Cem Miman, "Kan Bankası Malatya ve diğer illere eksiksiz olarak çalışmaktadır. Bugünkü kan kampanyası için yaklaşık olarak 4-5 aydır çalışma yapıldı. Kan bağışı gerçekten çok ulvi ve çok insanca bir davranış. Bildiğiniz gibi insandan elde edilen tek ilaç kan. Kanı başka yapay bir şekilde elde edemiyorsunuz. Ben şu anda kan verirken şunu düşünüyorum, belki öğlenden sonra çok acil kan ihtiyacıyla hastanemize gelmiş bir hastamıza benim kanım verilecek ve onun tedavisine yardımcı olacağım düşüncesinin beni ne kadar mutlu ettiğini bilemezsiniz. Herkesi kan vermeye davet ediyorum" dedi.

Kan bağışının öneminin ve neden verilmesi gerektiğinin de broşürlerle anlatıldığı gönüllü kan bağışı kampanyasına öğrenciler ilgi gösterdi.

.
Yayın Tarihi : 28 Nisan 2008 Pazartesi 17:05:06


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
eren a. IP: 88.225.210.xxx Tarih : 29.04.2008 13:03:49

oktay kolay gelsin. oktay kan alan arkadaşlaerdan biri çok ii bir çocuk çok temiz çok saygılı ve bu işi severek ve isteyerek yapıyor. ama kendi kan vermiyor.