3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Üniversitede internet evi açıldı

Malatya İnönü Üniversitesi Internet Merkezi'ne Türk Telekom İl Müdürlüğü'nün katkılarıyla yeni bir internet evi açıldı.

Türk Telekom Müdürlüğü'nün tüm teknik donanımı dahil olmak üzere 60 bilgisayardan oluşan Internet Evi'nin açılışına İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Türk Telekom İl Müdürü Zeki Saraç, İnönü Üniversitesi'nin Bilgi İşlem Daire Başkanlığı'ndan sorumlu Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Süheyla Ünal, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İlhan İçen, Türk Telekom yetkilileri, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

Açılışta kısa bir konuşma yapan Rektör Prof. Dr. Cemil Çelik, İnönü Üniversitesi'nin bilimin, kültürün ve sanatın yolunda ilerleyişinin en önemli göstergelerinden birisi olan Internet Merkezi'nin bünyesinde Türk Telekom'un katkılarıyla açılan böyle bir Internet Evi'nin büyük önem arz ettiğini belirtti. Kurumlar arası yardımlaşmanın gelişme açısından gerekli olduğunu ve İnönü Üniversitesi ile Türk Telekom gibi iki güzide kurumun böyle bir projenin altına imza atmalarının sevindirici olduğunu dile getiren Rektör Prof. Dr. Çelik, Türk Telekom İl Müdürü Zeki Saraç'ın huzurunda tüm Türk Telekom ailesine teşekkür etti.
Türk Telekom Malatya İl Müdürü Zeki Saraç ise sosyal yardımlaşma ve dayanışma projelerine destekten çekinmeyen Türk Telekom'un, eğitim kurumlarının da her zaman yanında olduğunu gösteren böyle bir projeyi gerçekleştirdikleri için mutluluk duyduklarını, İnönü Üniversitesi'ne katkılarının gelecek dönemde de devam edeceğini belirtti.
Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilmesiyle Internet Evi faaliyete geçmiş oldu.
 

iha
Yayın Tarihi : 29 Nisan 2009 Çarşamba 15:25:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?