4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Üniversiteler yeni retör atamaları

Malatya İnönü Üniversitesi'nde rektörlük görevi sona eren Prof. Dr. Fatih Hilmioğlu, üniversiteye rektör olarak atanan Prof. Dr. Cemil Çelik'e 'Hayırlı olsun' dedi.

Görev süresi dolan Prof. Dr. Hilmioğlu, veda ziyaretlerinde bulunduğu esnada basın mensuplarının yeni rektör atamalarıyla ilgili sorularını cevapladı. Hilmioğlu, "İnönü Üniversitesi'nin önünde birtakım sorunlar vardı. Bu sorunların bir şekilde çözülmesi lazım ki üniversite daha büyük bir gelişme sağlayabilsin. Bu sıkıntılara rağmen İnönü Üniversitesi bu gelişmeyi sağladı. Önündeki engeller de kalktığı zaman daha da iyi olacak. Bu olur mu, olmaz mı, bunu bilmiyorum. Sonuçta Kadro Kanunu konusu var ve bu da siyasi iktidarın konusu. Bu yeni yönetimle bu sorun başarıyla çözülür mü? Bunu da hep birlikte göreceğiz" dedi.

"Prof. Dr. Cemil Çelik'in İnönü Üniversitesi Rektörlüğü'ne atanması konusundaki düşünceniz nedir?" sorusuna karşılık Hilmioğlu, "Hayırlı olsun. O kadar. Başka bir değerlendirmem yok" cevabını verdi.

Rektör atamalarında yapılan sıralama değişikleri sorusuna Hilmioğlu, "Sayın Cumhurbaşkanı'nın takdiridir. Söylenecek bir şey yok. Bir değerlendirme yapmak istemiyorum. Sonuçta herkes kendisine yakışanı yapıyor" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 6 Ağustos 2008 Çarşamba 15:25:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?