3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Üniversitelilerden anlamlı birleşme

Malatya'da sokakta çalışan çocuklara yönelik toplumsal projeler gerçekleştirmek amacıyla İnönü Üniversitesi'nde eğitim gören öğrenciler tarafından kurulan Yaşam Yolu Topluluğu, düzenlediği tanıtım kokteyli ile faaliyetlerine başladı.

Malatya Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya'nın verdiği destek ile Polisevi'nde kokteyl düzenleyen Yaşam Yolu Topluluğu'nun gecesine Vali Yardımcısı Orhan Çiftçi, Belediye Başkan Yardımcısı Yusuf İzzettin Cengiz, Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, İnönü Üniversitesi Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Nevzat Battal, topluluk danışmanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Cem Danacı ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.

İnönü Üniversitesi Yaşam Yolu Topluluğu Başkanı Nuri Zeynal Doğan yaptığı konuşmasında, "Amacımız, üniversiteli gençleri, sokakta çalışan çocuklarla buluşturmak, sosyo-ekonomik yapısı zayıf olan ailelerin ilgili kurumlarca tespit edilerek yardımda bulunacak dernek, vakıf gibi kurum ve kuruluşların yardım olanaklarından faydalanmaları amacı ile üniversiteli gençlerin rehberlik yapması. Sokakta çalışan çocuk ve gençlerin, olumsuz davranış ve alışkanlıklardan arındırılıp, topluma ve ailelerine kazandırmak, bu amaçla özel ve tüzel kuruluşlarla işbirliği yapmak. Maddi imkânsızlıklardan dolayı, aile içi iletişim probleminin önüne geçmek, aile ve çocuklara uzmanlarca eğitim verilmesini sağlamak. Okul ve oyun çağında bulunan çocukların, ailelerce sokakta çalıştırılarak istismar edilmelerini önlemek. Çocukların sokakta karşılaşabilecekleri olumsuz şartlardan uzak tutmak ve yaşlarının gerektirdiği gibi yaşamalarını sağlayacak çalışmalarda bulunmak. Sokakta çalışırken ilgili kurumlarca tespit edilen çocukların ailelerine ulaşarak, ailelerindeki yetişkin bireylerin bir meslek sahibi olmalarına yardımcı olabilecek kurum ve kuruluşlara yönlendirerek, mesleki eğitimler almalarına yardımcı olmak. Sokakta çalışan çocuklardan alış-veriş yaparak, çocuğun sokağa daha çok bağlanmasına neden olan halkın bilinçlendirilmesine yönelik çalışmalar yaparak kamuoyu oluşturmak" dedi.
Sokakta kalan çocuklar ile ilgili olarak hazırlanan bir sinevizyon gösterisinin ardından kürsüye davet edilen Emniyet Müdürü Ali Osman Kahya, kendisini Malatya Emniyet Müdürlüğüne atanmasını ardından gelir gelmez şehrin suç analizini yaptığını aktararak, bazı çalışmaları Emniyetin görevi olmadığı halde bunu sosyal sorumluluk projesi adı altında yürüttüklerini söyledi.

Malatya'da sosyal sorumluluk projesi kapsamında birinci derecede sokakta çalışan veya dilencilik yaptırılan risk altındaki çocuklarla ilgilendiklerini, ardından da suç işleme oranı yüksek olan Yıldıztepe mahallesindeki vatandaşlarla ilgilendiklerini aktaran Kahya, üçüncü derecede ise madde bağımlısı çocuklarla ilgilendiklerini belirtti.

Kahya, zaman zaman eleştirilmelerine karşı, bu işi severek yaptıklarını söyleyerek, İstanbul'da sokakta kalan çocukların bazı taleplerini de yerine getirdiklerini ifade etti.

İha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2009 Perşembe 10:19:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?