4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Üniverstieler proje üretmeli

İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik, Türkiye'de üniversitelerin bir taraftan bilim ve teknoloji üretirken, bir taraftan da sanayicilerle işbirliği yaparak bölge ile ilgili somut projeler ortaya koyması gerektiğini söyledi.


Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç ile TSO Meclis Başkanı Sami Payza, İnönü Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cemil Çelik'i ziyaret ederek, hayırlı olsun temennisinde bulundular.


Türkiye'de üniversite ile sanayicilerin diyalog içinde olmasını arzu ettiklerini belirten Erkoç, sanayicilerin ufkunu açacak yeni projelerin ortaya konulmasını beklediklerini kaydetti. Erkoç, ortaya konulan projelere sahip çıkarak ülke için katma değer de bulunmayı arzuladıklarını ifade etti.


Prof. Dr. Cemil Çelik ise, "Üniversitelerin görevlerinden bir tanesi de, bulunmuş oldukları şehirdeki Ticaret ve Sanayi Odası ve ona bağlı meslek kuruluşları ile iyi diyalog kurarak, o bölgedeki sanayi alt yapısını bilimsel verilerek dayanarak tesis etmektir.

Özellikle bundan sonra Türkiye'de üniversiteler bir taraftan bilim ve teknoloji üretirken, bir taraftan da sanayicilerle işbirliği yaparak bölge ile ilgili somut projeler ortaya koyması gerekiyor. Bu projelerde bölge insanına katkı değer katması gerekiyor" dedi.


Prof. Dr. Çelik, üniversitelerin sadece ders anlatan, öğrenci yetiştiren üniversite kavramını artık değiştiğini belirterek, liyakatli öğretim üyelerini üniversitede istihdam edeceklerini söyledi.

Göreve başladıktan sonra kendisine iş talepleri geldiğini vurgulayan Prof. Dr. Çelik, "Üniversite işçi bulma kurumu değil. Burası ülkenin beynini kullanan, beyni ile ülkenin gelişmesine katkı da bulunan insanların istihdam edilecekleri yerlerdir. Bu konuda son derece duyarlıyım" ifadelerini kaydetti.


Prof. Dr. Çelik, yerel yöneticilerle her zaman çalışmaya hazır olduğunu da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 18 Ağustos 2008 Pazartesi 17:28:26
Güncelleme :18 Ağustos 2008 Pazartesi 17:35:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?