2
Mayıs
2024
Perşembe
MALATYA

Ünlü mimar Ahmet Vefik Alp, Malatya Belediyesi'ne dava açtı

Malatya Belediye Sarayı’nın projesini çizen ünlü mimar Prof. Ahmet Vefik Alp, projede değişiklik yapıldığı gerekçesiyle, inşaatı durdurma davasından sonra bu kez de Malatya Belediyesi hakkında tazminat davası açtı.

Malatya Belediyesi’nin Sümer Stadı’nda yaptırdığı ve geçen yılın Temmuz ayında, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin temelini attığı Belediye Sarayı projesini çizen Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, mimari projeye uygun hareket edilmediği ve izin alınmadan proje üzerinde tadilat yapıldığı gerekçesiyle mahkemeye başvurup inşaatı durdurma talebinde bulunmuştu.

Alp’ın Avukatı Kenan Kulcu, Prof. Dr. Alp’in inşaatın bir metre yüksek yapılması, dış cephede ve inşaatın perspektif değerlerinde değişiklik yapıldığı iddiasıyla Malatya Belediyesi aleyhine ilk etapda 170 milyar liralık dava açtığını ve davanın duruşmasına önümüzdeki Şubat ayında başlanacağını belirterek, "Sayın Alp, bu projeye çok önem veriyor. Çünkü proje, mimari açıdan dünyada örnek olabilecek ve Türkiye’de de dört önemli projeden biri durumunda. Malatya Belediye Sarayı’nın projeye aykırı olarak yapılmasından dolayı konu adliyeye intikal ettirildi" dedi.

NİHAT ABACI-MALATYA (İHA)
Yayın Tarihi : 1 Aralık 2003 Pazartesi 17:27:12
Güncelleme :16 Ocak 2004 Cuma 16:51:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?