3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Üretici ücretten memnun değil

Malatya'da kayısı hasat dönemi başlarken, Adıyaman'dan Malatya'ya kayısı işçileri de gelmeye başladı.


Ziraat Odası tarafından günlük ücret olarak açıklanan 16 TL düşük bulundu. Kayısı işinde çalışanlar, hiç yoksa günlük ücretin 20 TL olması gerektiğini ifade ediyor. Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır başkanlığında, Adıyaman Belediye Başkanı Necip Büyükaslan, Adıyaman Mevsimlik İşçiler Dernek Başkanı Mehmet Gürbüz ve Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş'ın da katılımıyla kayısı işçileriyle ilgili gerçekleştirilen toplantı sonunda 8 maddelik karar alınarak şöyle açıklanmıştı:


"Kayısı işçilerinin oturma yerleri, bahçe sahipleri tarafından tespit edilecek. Çalışma saatleri sabah 06.00, akşam 18.00 olacak. Taşıma işinde, gidiş ücreti işverene, geliş ücreti işçiye ait olacak.

İşçilerin ücretleri iş bitiminden sonra ödenecek. İşçilerin ücreti 16 TL, elçilerin ücreti de 1.5 TL olacak. Malatyalı kayısı işçileri de 16 TL'lik ücrete tabi olacak. Çalışan işçiler belirlenen haklar dışında işverenlerden hak talep edemeyecek ve işverenler, çalışanlarına yardımcı olmaları için kendi iradelerinde serbest olacak."

İha
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2009 Salı 17:17:26


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?