3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Üretici zararda

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, don ve dolu afetinden dolayı kayısıda rekoltenin düştüğünü belirterek, "Ancak tarım sigortasındaki aksaklıklar üreticiye mağdur etmektedir" dedi.
Odada basın açıklaması yapan Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, "Darende ilçesi Yenice ve Balaban kasabaları ile Hekimhan ilçesi, Merkez Dilek Kasabası'nın bir bölümü ile hava alanı yakınındaki köylerde yaşanan dolu olayından sonra üreticilerin bir yıllık emeği heba olmuştur. Nisan ayında yaşanan don ve son günlerde yaşanan doludan dolayı kayısı rekoltesinde bayağı düşüklük olacağını tahmin ediyoruz" ifadelerini kullandı.


Allah'tan gelen afete bir şey diyemeyeceklerini ancak ürününü sigorta ettiren üreticilerin Tarsim'deki uygulamalardaki aksaklıklar nedeniyle üreticilerin mağdur olduğunu ileri süren Polatbaş, "Mesela, geçen yıl 18 bin 163 üretici tarım sigortası yaptırdı. Bu yıl bu rakam 7 bine düştü. Çünkü, uygulamadaki aksaklıklar, üreticiyi tarım sigortasından uzaklaştırdı" şeklinde konuştu.


Son yaşanan dolu afeti nedeniyle kriz masası oluşturulması gerektiğini savunan Bayram Polatbaş, üreticilerin mağdur olduğunu ifade etti.
Bu arada, Polatbaş, sofralık tüketim için yaş kayısı alımına başlandığını ve bir kilo yaş kayısının toptan 1 TL 30 kuruşa alındığını bildirdi. Polatbaş, son yaşanan afetlerle rekoltede düşüklük olmasından dolayı üreticilerin kayısılarını düşük fiyata vermemelerini istedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 24 Haziran 2009 Çarşamba 12:35:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?