3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Uyum sorunu yaşanıyor

Malatyaspor'un genç futbolcusu Mehmet Yoldaş, takım içerisinde yönetim ile futbolcular arasında uyum sorunu yaşandığını, bu nedenle de takımın küme düştüğünü iddia etti.


Genç futbolcu Mehmet Yoldaş, takım içerisinde yaşanan olayların küme düşmede en önemli etken olduğunu ifade ederek, "Yönetim bazı kararlar alıyordu, futbolcunun bundan haberi yoktu. Para gelmiyor, bazı olaylar oluyor, bunlar bir türlü çözülemiyordu. Sonuçta takım küme düştü. Bir şehrin kaderiyle oynandı. Ama ben inanıyorum ki, Malatyaspor düştüğü yerden kalkmasını bilecektir" dedi.


Malatyalı genç futbolculara sahip çıkılması gerektiğini kaydeden Yoldaş, "Biz, sahaya çıktığımızda bizlere güven ve destek vermiyorlar. Malatyalı gençlere güvensinler artık. Malatya dışından gelen arkadaşlar hata yapsalar bile alkışlıyorlar. Biz bir hata yapıyoruz, hemen ıslıklanıyoruz. Halbuki bizlere destek vermeleri lazım. Biz Malatya'nın çocuğuyuz. Biz istermiyiz ki, Malatyaspor küme düşsün. Malatyaspor yenildiği zaman ilk ağlayan biziz, ama taraftar bizi kabullenmiyor. Bize güven verirlerse sahaya
daha iyi çıkarız. Yeter ki, arkamızda dursunlar. Ama ben inanıyorum ki, bu sezon genç futbolcular sahaya çıkacak ve destek bulacaktır" diye konuştu.
Genç futbolcuların ellerine geçen fırsatları iyi değerlendirdiğini söyleyen Mehmet Yoldaş, "Genç arkadaşlarımız kendilerine verilen şansı iyi değerlendirdi. Ben çok az şans buldum, ama bana verilen şansı iyi değerlendirdiğimi, oynadığım maçlarda iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Biz futbolcular olarak kenetlenemedik. Bunun yanında birçok futbolcu da paraya oynuyordu. Altyapıdan çıkan gençler başarı için oynuyordu. Büyük ağabeylerimiz geçimlerini sağlamak için paraya oynuyorlardı. Biz gençler ise, para verilse de verilmese de umurumuzda değildi" dedi.


Şehrin tüm dinamiklerinin bundan sonraki süreçte harekete geçmesi gerektiğinin altını çizen genç futbolcu, "Şehir bütünleşirse takım iyi yere gelir. Ancak ilk olarak Malatya'nın kendi gençlerine sahip çıkması gerekiyor. Gençlere şans verilirse yavaş yavaş Süper Lig'e bile çıkarız. Bizlere güvensinler yeter. Biz, futbolcular olarak büyük fedakarlık yaptık, aylarca para almadan oynadık. Eski başkanlarımıza da alacaklarından vazgeçmeleri konusunda yalvarıyoruz. Bir şehrin geleceği söz konusu. Bir sürü kişi bu takımdan ekmek yiyor. Başkanlarımız alacaklarından vazgeçsin" diye konuştu.


Yoldaş, başka takımlara transfer olup olmayacağı sorusuna ise, "İstanbul'da ikinci lig kulüplerinden biriyle görüşüyorum. Ama önemli olan yönetimin vereceği karar. Malatyaspor'dan gitmem takıma faydalı olacaksa giderim. Yoksa seve seve burada kalırım" şeklinde cevap verdi.
 

iha
Yayın Tarihi : 3 Haziran 2009 Çarşamba 17:50:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?