3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Vakıflar Haftası kutlandı

Vakıflar Haftası kutlaması, Malatya'da Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.


Vakıflar Malatya Bölge Müdürü Yakup Aktürk, Vakıflar Malatya Bölge Müdürlüğü çalışanları, bazı vakıf temsilcilerinin katıldığı Atatürk Anıtı'na çelen koyma töreninden sonra, bölge personeli Yakup Karaman, Vakıflar Genel Müdürü Yusuf Beyazıt'ın Vakıf Haftası mesajını okudu. Beyazıt mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Vakıflar Genel Müdürlüğü, yurdumuzun tapusu niteliğindeki vakıf, abide ve eski eserlerin korunup gelecek nesillere aktarılması ve vakıf ruhunun yaşatılmasından birinci derecede sorumlu bir kurumdur. Ancak vakıf eserleri hepimizindir. Hatta bütün insanlığındır. Genel Müdürlüğümüz yurdun dört bir yanına dağılmış 20 bin civarında abide eserin bakım ve onarımını yapmakta, koruma ve yaşatmaya çalışmaktadır. İmaretlerimizde binlerce vatandaşlarımıza sıcak yemek ve gıda yardımı ile muhtaçlarımıza nakdi yardımda bulunmaktadır. Çalışmalarımız, aç ve açıkta bir tek vatandaşımız kalmaması yönünde devam etmektedir."


VALİ DAŞÖZ ZİYARET EDİLDİ
Bu arada, Vakıflar Malatya Bölge Müdürü Yakup Aktürk ve beraberindekiler Vali Halil İbrahim Daşöz'ü de Vakıflar Haftası dolayısıyla ziyaret etti.
10 Mayıs'a kadar sürecek olan Vakıflar Haftası çerçevesinde çeşitli etkinlikler düzenlenecek.

iha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 11:18:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?