3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Vakıflar Haftası ziyareti

Vakıflar Haftası nedeniyle, Vakıflar Malatya Bölge Müdürü Yakup Aktürk, beraberindeki bir heyetle birlikte Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır'a ziyarette bulundu.


Gerçekleşen ziyarette Vakıf Haftasını Türkiye'de çeşitli etkinliklerle kutladıklarını belirten Vakıflar Bölge Müdürü Yakup Aktürk, "Malatya merkezde ve ilçelerde tarihi eserlerin onarımına ve bakımına devam ediyoruz. Vakıf eserleri ve tarihi eserlerimizin bakımını ve onarımını yaparak ülke turizmine katkı sağlamaktayız. Malatya merkezde 750 kişiye günde bir öğün sıcak yemek, bin 50 kişiye kuru gıda, 111 öğrenciye burs, 140 kişiye de muhtaç maaşı vererek hayırlı hizmetlerde de bulunuyoruz. Malatya Merkezdeki Karakaş Konağının Osmanlı Vakıflar Müzesi olarak kullanılması için bütün alt yapı çalışmalarını tamamladık. Milli Emlak Genel Müdürlüğüne ait olmasına rağmen, yapılan girişimler sonucunda müze olarak kullanılmasının tahsisini sağladık. Karakaş Konağının Osmanlı Vakıflar Müzesi olması için çalışmalarımız bütün hızıyla sürüyor" dedi.


Belediye Başkanı Çakır ise, "Malatya Belediyesi olarak bütün kurumlarımızla iş birliği yapacağız. Vakıflarımıza ait olan eserlerimizin halka açılıp halkımızın buralardan istifade etmesi açısından bizlere düşen her türlü desteği vereceğiz. Bundan sonra daha yoğun bir şekilde istişare edeceğiz. Amacımız kültürümüzden ve tarihi eserlerimizden Malatya halkı ve çocuklarımızın en güzel şekilde yararlanmasını sağlamaktır. Tarihi eserlerimizin onarımıyla, bakımıyla, temizliğiyle ilgili bizlere düşen desteği her zaman vereceğiz. Bu haftaların da bunların masaya yatırıldığı, yeni kararların alındığı yeni bir sinerjinin oluştuğu haftalar olması lazım" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 4 Mayıs 2009 Pazartesi 15:02:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?