3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Vali Daşöz MASİAD toplantısında...

Malatya Sanayici ve İş Adamları Derneği (MASİAD) aylık istişare kurulu toplantısını gerçekleştirdi.

Polisevinde gerçekleştirilen toplantıya Vali Halil İbrahim Daşöz, MASİAD Başkanı İbrahim Güngör ve dernek üyeleri katıldı. Toplantıda bir konuşma yapan Vali Halil İbrahim Daşöz, iş adamlarının görünmez kahramanlar olduğunu söyledi.

Daşöz, iş adamlarının ülkeye büyük katkı sağladığını ifade ederek, "Genel anlamda hiç kimsenin göremediklerini risk alarak harekete geçirip, üretime dönüştürerek, ülke ekonomisine katkı sağlıyorsunuz. Sizlerle işbirliği içinde çeşitli çalışmalarımız da oldu. Bizlere yaptığınız desteklerden dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Daşöz, Malatya'nın genel durumu hakkında da bir değerlendirme yaparak, "Üniversitemizin kendisi büyük bir varlık. Gördüğümüz kadarıyla Malatya'da özel üniversite kurulması için çeşitli girişimler var. Ayrıca, birçok özel hastane ilimizde hizmet vermektedir. Buna karşın otel konusunda ilimiz büyük sıkıntı yaşıyor. Altın Kayısı Oteli'nin satışı olmadı. Kiracı otelden çıkarıldı. İlerleyen günlerdeki gelişmelere bakacağız" diye konuştu.

İlin imajını düzeltmeye yönelik çalışmalarda bulunduklarını kaydeden Daşöz, "10 gazetede kayısı ile ilgili reklam yaptık. Birçok ilden tebrik aldık ama Malatya'da kimse aldırmıyor. Bu ilin imajını düzeltmek için 91 Bin Dev Öğrenci ile birlikte birden çok faaliyet gerçekleştirdik. Bizim amacımız Malatya'nın cinayetle, şununla, bununla anılmasını önlemek. Kayısı reklamı dolayısıyla il dışından tebrik alırken, bunu Malatya'ya bir türlü anlatamadık" ifadesine yer verdi.

MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, "Kentimizin ekonomisine ve iş dünyasına katkı sağlayacak, beyin fırtınası havasında gerçekleşen aylık istişare kutulu toplantılarımızın bu ayki faslını sayın valimizin katılımıyla gerçekleştiriyoruz. Biz sayın valimizi, 91 Bin Dev Öğrenci Kampanyası ile eğitim destekçisi, seracılık ve süs bitkileri yetiştirmeciliği konusundaki hassasiyeti, kayısı tanıtımı mücadelesi ve benzeri birçok nitelikli çalışmasıyla tanıdık. Bu toplantıda da, kentimizin ekonomik sorunlarıyla ilgili olarak hazırlamış olduğumuz raporu masaya yatıracağız" dedi.

Konuşmaların ardından MASİAD Başkanı İbrahim Güngör, Vali Halil İbrahim Daşöz'e teşekkür plaketi takdim etti.

İHA
Yayın Tarihi : 9 Mayıs 2009 Cumartesi 15:53:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?