3
Mayıs
2024
Cuma
MALATYA

Vali Daşöz'den Özel İdare'ye veda

Amasya Valiliği'ne atanan Vali Halil İbrahim Daşöz, Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği'ne veda ziyaretinde bulundu.

Vali Daşöz, Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata'nın da hazır bulunduğu ziyarette İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er, İl Encümen üyeleri ve Özel İdare müdürleri ile vedalaştı.

Vali Halil İbrahim Daşöz, "3.5 yıldır birlikte çalıştığımız, pek çok olayı, hatırayı birlikte yaşadığımız acı tatlı pek çok günlerimizin olduğu Malatya'dan bir başka ile tayinimin çıkması nedeniyle 2-3 gün içinde ayrılacağım. Tabi valilik deyince onun ayrılmaz bir parçası olan özel idare gerçekten ismi ile müsemma bir şekilde özel bir yer tutuyor. Pek çok hizmeti özel idare marifetiyle yapabiliyorsunuz ve aslında son yıllardaki reform hareketinden sonra da özel idarelerimiz toplumun gönlünde hak ettiği yere her geçen gün geleceğine inanıyorum" dedi.

Malatya İl Genel Meclisi Başkanı Naci Şavata ise, "Sayın valim sizinle 3 aya yakındır beraber yeni meclisle çalışıyoruz, sizin daha önce de çalışmalarınızı biliyoruz. Özellikle yerinden yönetim olarak il özel idare kanununda sizin gibi valilerimizin çalışmalarımızda rahatlatması, diyalogun sağlanması hakikaten memleketimiz için bir kazanç oldu. Sizlerin emeği çok büyük. Emeğinizden dolayı Malatya adına çok teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Önünüz aydınlık olsun" şeklinde konuştu.

Malatya İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Sami Er ise yaklaşık 10 ay önce göreve başladığını anımsatarak, şunları ifade etti: "Ben de malumunuz aşağı yukarı 10 ay oldu buraya atanalı. 10 ay oldu Sayın Valimizle çalışıyoruz. Gerçekten Sayın Valimiz Malatyamız için büyük bir kazançtı. Çünkü Sayın Valimiz genel müdürlük yapmış mahalli idarelerde. Tecrübeli devlet adamlığının çok faydasını gördük. Yani bizim yanlış olabilecek bir yerde bize her zaman için bu yanlıştan, prosedür hatasından veya maddi bir hatadan Sayın Valimiz bizi uyarmış ve doğru olanı bize göstermiştir. 10 ay zarfında gerçekten çok rahat bir çalışma yürüttük. Çok iyi bir idareci. Çünkü Sayın Valimiz oldukça bizi kendi yeteneklerimizle baş başa bırakmıştı. Sayın Valimize bize katkılarından dolayı çok çok teşekkür ediyorum."

iha
Yayın Tarihi : 28 Haziran 2009 Pazar 11:01:20


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?