4
Mayıs
2024
Cumartesi
MALATYA

Vali öğrencilere röportaj verdi

Malatya'da son 2 yılda 3 ilköğretim okulu ve 2 ana okulunu, başlattığı 91 Bin Dev Öğrenci Projesi ile devletten tek kuruş çıkmadan vatandaşlar ile kamu ve özel sektör çalışanlarının katkısı ile yaptıran Vali Halil İbrahim Daşöz, projenin öğrenci odaklı olduğunu söyledi.

Daşöz,, Malatya'da 2 yıl önce başlatılan ve o zaman il merkezindeki 91 bin öğrenci sayısından esinlenerek adı konan 91 Bin Dev Öğrenci Projesi'nin öğrencilerin demokrasi kültürü ve sosyal sorumluluk üstlenme yeteneklerini geliştirdiğini belirtti.

Beydağı Anadolu Lisesi'nden 2 öğrencinin ödevi nedeniyle onlara röportaj veren Vali Daşöz, 91 Bin Dev Öğrenci Projesi ile ilgili olarak, "Bir kere ülkemizin en önemli konusu eğitimdir. Eğitim, çocuklarımızı geleceğe iyi hazırlamayı gerektiriyor. Onları daha nitelikli hale getirmeyi gerektiriyor. Projenin çıkış amacı; işte bu çerçevede hem ilin okul ihtiyacını bir ölçüde karşılamak ve hem de çocuklarımızı gerçekten süreci eğitim olan bir projede başarılı olmalarını sağlamaktır. Öğrencilerimizin, gerçekten öz güven duygularını, sevgi, saygı, paylaşım, karar verme yeteneği, demokrasi kültürü, sosyal sorumluluk üstlenme kabiliyeti gibi duygu ve yeteneklerini geliştirmektir. Öğrencilerimizin bizzat rol aldıkları, karar alıcı ve uygulayıcı oldukları özgün bir projedir bu. Öğrenci odaklı bir projedir" dedi.

"Hem sonucu itibariyle hem de süreci itibariyle çok anlamlı bir projedir ve öğrencilerin bu süreçte edindikleri kazanımlar inanıyoruz ki, onların gelecek yaşamlarında en önemli başarı ve mutluluk sigortası olacaktır" diyen Vali Daşöz, "Bu projenin benzerini Adıyaman ve Isparta'da uygulamıştık. Dolayısıyla burası daha dinamik bir ildi ve burada daha olumlu sonuçlar alabileceğimizden emindik. Doğru düşündüğümüz anlaşıldı. Sağ olsun, Malatyalı 91 Bin Dev yürek müthiş işler başardı. Bizler onlarla gurur duyuyoruz. Herkesin çocuklara teşekkür borcu vardır" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 14 Mayıs 2008 Çarşamba 11:04:00


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?